Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Κατάθεση στεφάνου από την ΠτΔ-Τι δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Κατάθεση στεφάνου από την ΠτΔ-Τι δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας
Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, το Σάββατο στις 10:30 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η κατάθεση στεφάνου λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την ημέρα ο Υπουργός Άμυνας τόνισε: «Σε μια εποχή με έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της χώρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, με την αδιαμφισβήτητη ισχύ τους και την υψηλή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, επιτυγχάνουν να ανταποκρίνονται επάξια στην εθνική ανάγκη για ασφάλεια και ειρήνη, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις, από οπουδήποτε κι αν αυτές προέρχονται».

«Τη σημερινή ημέρα», αναφέρει ο υπουργός, «που η Ορθοδοξία εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, η χώρα μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της, που αποτελούν του διαχρονικούς προστάτες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της. Η μνήμη μας στρέφεται στους αμέτρητους αγωνιστές μας, των οποίων οι αγώνες και η αυτοθυσία, αποτελούν διαχρονικά σύμβολα μαχητικότητας και ηρωισμού».

Αναφερόμενος στους άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη της Ελλάδας «σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, προωθώντας και εφαρμόζοντας την πολιτική εθνικής άμυνας».

Μια πολιτική που, όπως είπε ο υπουργός, «στηρίζεται στις αρχές της καλής γειτονίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών». «Μια πολιτική που κάνει την Ελλάδα να στέκεται ακλόνητη μπροστά σε κάθε επιβουλή και να είναι περήφανη για όλους εσάς που συνθέτετε έναν ενιαίο και αδιαπέραστο ιστό σε γη, θάλασσα και αέρα, αντιμετωπίζοντας τον οποιοδήποτε που επιδιώκει την αναβίωση αναθεωρητικών οραμάτων και την ανατροπή του υφιστάμενου status quo» συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα