Γιάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Ιωάννης Οικονόμου
Ο Ιωάννης Οικονόμου EUROKINISSI

Χρέη Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Ιωάννης Οικονόμου μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση. Το βιογραφικό του.

Η δεύτερη μεγάλη είδηση του ανασχηματισμού στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (μετά από την αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου) αφορά στον Ιωάννη Οικονόμου ο οποίος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Ιωάννης Οικονόμου, ο οποίος έχει διατελέσει και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη -αν και αρχικά καταγόταν πολιτικά από το καραμανλικό στρατόπεδο- εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

ADVERTISING

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλά Αγγλικά.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές). Από το 2013 έως το 2015 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.).

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2017 διετέλεσε Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ για θέματα καταναλωτή. Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας τροφίμων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Οικονόμου, Ανασχηματισμός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network