ΥΠΕΞ: Ευχαριστήρια επιστολή Μπλίνκεν για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο Αφγανιστάν

ΥΠΕΞ: Ευχαριστήρια επιστολή Μπλίνκεν για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο Αφγανιστάν
Οι Νίκος Δένδιας και Άντονι Μπλίνκεν 2021 Jonathan Ernst/AP

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ φέρεται να ευχαρίστησε τη χώρα μας και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για τη συνεισφορά τους στην κρίση του περασμένου Αυγούστου στο Αφγανιστάν.

Ευχαριστήρια επιστολή από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν έλαβε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Αυτές αναφέρουν πως, ο κ. Μπλίνκεν, με επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του ευχαρίστησε την Ελλάδα, για τη συνεισφορά της στο έργο της Διεθνούς Δύναμης Ασφαλείας και Βοήθειας η οποία αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην επιστολή του φέρεται να αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή των περίπου 3300 στελεχών των Ελληνικών ένοπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρέτησαν, κατά περιόδους, τόσο στην ISAF όσο και μετέπειτα στην Αποστολή “Resolute Support Mission”.

Επίσης, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, εξαίρει τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, παραθέτοντας σειρά δραστηριοτήτων που έφεραν εις πέρας με επιτυχία όπως, η εκτέλεση νευραλγικών έργων υποδομής στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και οι επιχειρήσεις ασφάλειας και άμυνας.

Συγκρατείται τέλος η ρητή αναφορά ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό σύμμαχο των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ιδιαιτέρως η ζωτικής σημασίας συνεργασία που θα συνεχισθεί και στο μέλλον, στη βάση των κοινών αξιών που διέπουν τις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα