ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Προαναγγελθείσα κατάληξη μιας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά

Διαβάζεται σε 1'
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών SOOC

Αυστηρό μήνυμα του Υπουργείο Εξωτερικών για την καθαίρεση Μπελέρη: “Καινοφανής πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου” τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Με ανακοίνωση αντέδρασε το Υπουργείο Εξωτερικών στην είδηση για έκπτωση τυου Φρέντι Μπελέρη από το αξίωμα του Δημάρχου Χειμάρρας.

Αναλυτικά 

Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανη πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ενα έτος απο μη νομιμοποιημένα πρόσωπα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα