ΥΠΕΞ για επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: “Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια”

Διαβάζεται σε 1'
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών SOOC

“«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή” υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με ανακοίνωσή του την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, στις έξι το απόγευμα συγκαλείται εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη επίσκεψη στις ΗΠΑ με απώτερο στόχο να συμβάλλει στην προσπάθεια αύξησης των εγγραφών αποδήμων στην επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, επιστρέφει στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου δε θα παραστεί στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα