ΥΠΕΞ για τα περί “τουρκικής μειονότητας”: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την Τουρκία

ΥΠΕΞ για τα περί “τουρκικής μειονότητας”: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την Τουρκία
Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε αναπάντητες τις τοποθετήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Θράκη.

Αναμενόμενη αλλά και επιβεβλημένη ήταν η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε όσα είπε περί “τουρκικής μειονότητας” από τη Θράκη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Η Ελλάδα, κράτος δικαίου, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες κατοίκους.

Οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Η Ελλάδα θα επιθυμούσε την βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου.

Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.

Τσαβούσογλου: Προκλητικός άμα τη αφίξει στη Θράκη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έφτασε περίπου στις 11:00 στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή με μεγάλη συνοδεία, όπου έγινε δεκτός από τον Τούρκο πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και τους δύο ψευδομουφτήδες, Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης.

“Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της τουρκικής μειονότητας” σχολίασε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που φωτογραφήθηκε μαζί με Σερήφ και Μετέ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα