Υπόθεση Ασημακοπούλου: Ξανά στο υπουργείο Εσωτερικών κλιμάκιο της Αρχής Δεδομένων

Διαβάζεται σε 1'
Προσωπικά δεδομένα
Προσωπικά δεδομένα ISTOCK

Κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέστρεψε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση Ασημακοπούλου.

Για δεύτερη φορά από τη στιγμή που ξέσπασε της διαρροής των e-mail των αποδήμων στο γραφείο της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρώτη ήταν στις 20 Μαρτίου, χωρίς όμως να ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες και, το κυριότερο, αν διεξήχθη οποιοσδήποτε τεχνικός έλεγχος στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί το Υπουργείο, ιδιαίτερα για τις εκλογικές διαδικασίες.

Η επίσκεψη της Δευτέρας ήταν γνωστή από πριν στα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών. Το τετραμελές κλιμάκιο της Αρχής ζήτησε να μάθει πληροφορίες από ουκ ολίγα στελέχη του Υπουργείου, χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα και, αφού ολοκλήρωσε τη δουλειά του, αποχώρησε.

Την ίδια στιγμή, συνεχιζόταν με μερικές ακόμη συνεντεύξεις ο εσωτερικός έλεγχος που διεξάγει το ίδιο το Υπουργείο για το ζήτημα μετά από εντολή της Νίκης Κεραμέως.

Είναι πολύ πιθανό ο έλεγχος αυτός να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα