Ισραήλ και Παλαιστίνη ο επόμενος σταθμός των διεθνών επαφών Μητσοτάκη

Συζήτηση, για δεύτερη ημέρα, στην Ολομέλεια ατης Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση, για δεύτερη ημέρα, στην Ολομέλεια ατης Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το χρονικό των διεθνών επαφών Μητσοτάκη και το ταξίδι στη Μόσχα που δεν έγινε

Με τριήμερο ταξίδι στο Ισραήλ την Παρασκευή ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των διεθνών του επαφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας έξι μήνες στην προεδρία της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου καθώς και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ θα επισκεφτεί και την Ραμάλα στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Σε κάθε περίπτωση το ταξίδι αυτό του κ. Μητσοτάκη έχει έντονο γεωπολιτικό ενδιαφέρον καθώς το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια έχει συσφίξει τις σχέσεις του τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Κύπρο, ενώ υπάρχει έντονη κινητικότητα για ανοιχτά εθνικά μας θέματα και παράλληλα το προσφυγικό και όχι μόνο έχει δοκιμάσει τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι αυτό είχε προγραμματιστεί αρκετές εβδομάδες πριν ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης αν και σύμφωνα με τα όσα είχε ο ίδιος δηλώσει θα επεδίωκε να επισκεφτεί τη Μόσχα μέσα στον Ιούνιο, εντούτοις κάτι τέτοιο πέρασε σε δεύτερο πλάνο, ύστερα μάλιστα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο κύκλος των ταξιδιών του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό εγκαινιάστηκε με την επίσκεψή του στην Κύπρο –ως είθισται για κάθε πολιτικό αρχηγό ελληνικού κόμματος- ακολούθησε το ταξίδι του στις ΗΠΑ με επίκεντρο τις επαφές του προέδρου της ΝΔ με την ομογένεια της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνάντησή του στο Λουξεμβούργο με την Γερμανίδα Καγκελάριο. Επόμενος και πρόσφατος σταθμός ήταν η περιοδεία του σε Λονδίνο και Φραγκφούρτη όπου είχε και συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

SHARE:

24Media Network