Κ. Μητσοτάκης για Γ. Κληρίδη: "Ήταν πάντοτε φωνή σύνεσης, ευθύνης και αλήθειας"

Κ. Μητσοτάκης για Γ. Κληρίδη: "Ήταν πάντοτε φωνή σύνεσης, ευθύνης και αλήθειας"
EUROKINISSI

Συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη. Τι δήλωσε για τον παλαιό του σύντροφο και φίλο

Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εκφράζει με δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, ήταν πάντοτε μια φωνή σύνεσης ευθύνης και αλήθειας.

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:

"Ο Γλαύκος Κληρίδης ανήκε στη γενιά του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έλαβε μέρος σε επικίνδυνες αποστολές ως αεροπόρος, επέζησε ως εκ θαύματος και μετά το τέλος του πολέμου αφοσιώθηκε στην πολιτική. Υπήρξε γενναίος στον πόλεμο, γενναίος και στην πολιτική. Ρεαλιστής και έντιμος, είπε πάντα την αλήθεια στο λαό και ποτέ δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος. Ποτέ δεν τον γοήτευσαν οι σειρήνες του λαϊκισμού. Αφιέρωσε τη ζωή στην Κύπρο και στο μακρό και συχνά δραματικό χρονικό του κυπριακού, η παρουσία του ήταν πάντοτε χρήσιμη και θετική. Αποκορύφωμα της πολιτικής του δραστηριότητας ήταν η επιτυχής διπλή προεδρία του. Συνειδητός Ευρωπαίος, προετοίμασε την πατρίδα του για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξιώθηκε να δει αυτό το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Η μοίρα δεν του επέτρεψε να επιτύχει τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα πετύχαινε αν έμενε ένα χρόνο παραπάνω στην Προεδρία.

Αλλά και μετά και μέχρις ότου ο χρόνος τον καταβάλλει, έμεινε ενεργός, όρθιος, αγέρωχος και η φωνή του ήταν πάντοτε φωνή σύνεσης ευθύνης και αλήθειας. Η φωνή αυτή δυστυχώς εσίγησε σε δύσκολες πάλι ώρες.

Εκφράζω τη βαθύτατή μου οδύνη για την απώλεια παλαιού συντρόφου και φίλου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον κυπριακό λαό".

Η κηδεία του πρώην προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, θα γίνει την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη, θα αποδωθούν τιμές Αρχηγού Κράτος εν ενεργεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης

SHARE:

24Media Network