Κ.Ο. ΚΙΝΑΛ: Ομόφωνη απόφαση για την εκπροσώπηση του κόμματος

Κ.Ο. ΚΙΝΑΛ: Ομόφωνη απόφαση για την εκπροσώπηση του κόμματος
Πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Κ. Σκανδαλίδης – Μ. Κατρίνης θα εκπροσωπούν το Κίνημα Αλλαγής στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η διοικητική ευθύνη στον γραμματέα Β. Κεκγέρογλου.

Με ομόφωνη απόφαση και ενωτικό πνεύμα λειτούργησε – όπως αναμένονταν- στην σημερινή της συνεδρίαση η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Σε μία συνεδρίαση χωρίς διαφωνίες καθορίστηκε το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Κώστα ΣκανδαλίδηΜιχάλη Κατρίνη και τον γραμματέα Βασίλη Κεγκέρογλου. Οι δύο πρώτοι θα εκπροσωπούν το ΚΙΝ.ΑΛ στις πολιτικές διαδικασίες όπως η Ολομέλεια της Βουλής και τυχόν εξεταστικές επιτροπές, ενώ ο Β. Κεγκέρογλου θα έχει το διοικητικό κομμάτι και θα εκπροσωπεί το κόμμα στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Η ευκολία με την οποία προέκυψε η ομόφωνη απόφαση οφείλεται σε πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες με διαβουλεύσεις ανάμεσα στους 6 υποψηφίους.

Σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Κεγκέρογλου, «μετά από συνεννόηση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και στο ενωτικό και συλλογικό πνεύμα λειτουργίας για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 η 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου προέδρου έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και την απόλυτη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας». Έτσι κατέθεσε την πρόταση «να ανατεθεί με τη σημερινή μας απόφαση ως κυρίαρχο οργάνου στο γραμματέα της Κ.Ο η θεσμική εκπροσώπηση της στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η εκπροσώπηση της σε εκδηλώσεις και τα θέματα προσωπικού και συνεργατών».

Παράλληλα να ανατεθεί «στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο σε της Εξεταστικές» και άλλες πολιτικές διεργασίες ενώ οι τομείς κοινοβουλευτικής εργασίας θα παραμείνουν ως έχουν. Παράλληλα ανέφερε πως οποιοδήποτε θέμα προκύψει θα αντιμετωπίζεται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους σε συνεργασία με τους βουλευτές. Σε περίπτωση που το θέμα είναι πολύ σοβαρό μπορεί να συγκληθεί σε συνεδρίαση η κοινοβουλευτική ομάδα.

Όπως επισήμανε ο Βασίλης Κεγκέρογλου «με την ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας δίνουμε σήμερα μήνυμα ενότητας και προσωπικής προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την κοινωνική μας βάση που φιλοδοξεί και προσδοκά να δει την παράταξή μας ξανά μεγάλη και ισχυρή για να υπηρετήσει την πατρίδα και τον ελληνικό λαό».

Την αποφυγή του κινδύνου να κυριαρχήσουν προσωπικές «μικροεπιδιώξεις» επισήμανε σε δήλωσή του ο Κώστας Σκανδαλίδης. Όπως είπε: «Η προστατευτική σκιά της Φώφης ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και υπερκέρασε κάθε προσωπική μας μικροεπιδίωξη.Η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.Ο στόχος μας τώρα είναι η αθρόα προσέλευση στη κάλπη της 5 Δεκέμβριου.Οι οιωνοί είναι καλοί.Η επόμενη μέρα θα είναι πιο φωτεινή για μας».

Αναλυτικά η απόφαση της Κ.Ο

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:Για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με τη σημερινή μας ομόφωνη απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου, ανατίθενται:

*Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

*Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

*Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

*Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα