ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Ο Μιχάλης Κατρίνης (1975) είναι Έλληνας οδοντίατρος και πολιτικός. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, εξελέγη βουλευτής Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε σε ιδιωτικό οδοντιατρείο. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος) το διάστημα 2002-2004, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) το διάστημα 2004-2005. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. Διετέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής Αθήνας, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών την τριετία 1997-2000 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οδοντιατρικής Σχολής, εκπροσωπώντας τους φοιτητές, το ίδιο χρονικό διάστημα. Το 1999 εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας, το 2000 αν. μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το 2002 εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2004 διεκδικεί τη θέση του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το Μάρτιο του 2005 εκλέγεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Εξελέγη βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007 και του 2009. Τον Απρίλιο του 2014 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, η 8μηνη θητεία του συνδέθηκε με ορατό και χειροπιαστό έργο. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παίδωνκαι του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Ποιος πιστεύει έστω και μια λέξη από όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης;

Σφοδρότατη κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του για το σκάνδαλο των υποκλοπών, άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας την αναξιοπιστία των πολιτών σε βάρος του.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες

"Δεδομένες" χαρακτηρίζει τις πολιτικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Μιχάλης Κατρίνης, στον απόηχο των παραιτήσεων του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης για απόπειρα υποκλοπής: "Το ζήτημα αυτό είναι πολύ χοντρό για να συγκαλυφθεί"

Για προσπάθεια να εξοβελίσει από το δημόσιο διάλογο ενοχλητικά για την ίδια θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να γυρίσει στην εποχή των κοριών.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις με συντηρητικές επιλογές και προτάσεις"

Ο Μ. Κατρίνης χαρακτήρισε ως μύθο την υποτιθέμενη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι "καμία συντηρητική επιλογή και πρόταση δεν συνιστά μεταρρύθμιση και αυτή η κυβέρνηση συνδέεται μόνο με αναχρονιστικές και συντηρητικές επιλογές".

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η Ελλάδα τρίτη πιο ακριβή χώρα στη βενζίνη στην Ευρώπη - Όταν ξυπνήσει η κυβέρνηση θα είναι αργά

Την οριακά αρνητική πρωτιά της Ελλάδας για την ακριβότερη βενζίνη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, επικαλέστηκε ο Μιχάλης Κατρίνης. Αιχμές κατά της κυβέρνησης για απραξία.

Μιχάλης Κατρίνης

Μιχάλης Κατρίνης: "Η Κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε μέσο να ελέγξει την Επιτροπή Ανταγωνισμού"

Ο Βουλευτής Ηλείας και εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη στελέχωση της Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Η χώρα εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ ακρίβειας χωρίς τέλος"

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι 45% υψηλότερος στην Ελλάδα σε σχέση με αυτόν της Ευρωζώνης με βάση όσα ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης Επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Εθνική ενότητα, συνεννόηση και αποφασιστικότητα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα"

Το τρίπτυχο απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, παρέθεσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης. "Το μήνυμα της εθνικής ενότητας και συνεννόησης δεν απευθύνεται μόνο στο λαό, αλλά και στην κυβέρνηση".

Ο Μιχάλης Κατρίνης στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Κατρίνης: "Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αλλάζει, πρωταγωνιστεί, νικά"

Στη δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας πως στόχος είναι η διαμόρφωση μιας Ελλάδας ισχυρής και περήφανης.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Άμεση επιτάχυνση των αποπληρωμών για το προηγούμενο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την προηγούμενη φάση του προγράμματος "Εξοικονομώ - Αυτονομώ".

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Αδράνεια ή άνωθεν εντολή, η μη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα λιανικής για αισχροκέρδεια;

Γιατί δεν γίνονταν τόσους μήνες έλεγχοι για αισχροκέρδεια διερωτάται ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ με αφορμή το πρόστιμο 647.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Λάθος οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, όταν η ακρίβεια διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Αδύναμο χαρακτήρισε το αφήγημα της κυβέρνησης για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στην ομιλία του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ασκώντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Κίνημα Αλλαγής

Ερώτηση για το υψηλό ενεργειακό κόστος κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Το πρόβλημα του υψηλού ενεργειακού κόστους και τις επιπτώσεις του στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μεταποίησης, ανέδειξαν μέσω ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Πολύ Λίγα, Πολύ αργά. Τέσσερις μόνο λέξεις που τα λένε όλα για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση"

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, τις επιδοτήσεις καυσίμων και τις ανατιμήσεις σχολιάζει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Βουλή: Πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου "κυριάρχησε" στη συζήτηση για την Ουκρανία

Βουλή: Πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου "κυριάρχησε" στη συζήτηση για την Ουκρανία

Πάνω από 15 φορές μνημονεύθηκε στην αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Το "ανήκομεν εις την Δύσιν" του Κυριάκου Μητσοτάκη και το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" του Αλέξη Τσίπρα

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης για Ουκρανία: H Ελλάδα δεν είναι μικρή για να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες

Τη σημασία η χώρα μας να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής. Αιχμές για καθυστερημένη αντίδραση της Δύσης.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Η Δύση και η ΕΕ να αντιληφθούν ότι η ενιαία στάση προϋποθέτει ενιαία αντιμετώπιση"

Για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τους κινδύνους της και τη στάση της ΕΕ μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ανέφερε τα 3 άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών που προτείνει το ΚΙΝΑΛ.

O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η Ελλάδα είναι πιστός σύμμαχος αλλά όχι δεδομένος

Για την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης στη συζήτηση για τις συμβάσεις που αφορούν στην προμήθεια των φρεγατών και των Rafale.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Όχι ίσες, αλλά μεγάλες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ"

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης στη συζήτηση στη βουλή για τη λίστα Πέτσα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Οι λογαριασμοί που ήδη έχουν εκδοθεί δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση

Ο Μιχάλης Κατρίνης αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ένα μήνα πριν.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Κυνισμός και ψηφοθηρία στις στάχτες και στο χιόνι τα κύρια χαρακτηριστικά της ΝΔ"

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη για τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το video που προκάλεσε την παραίτηση Λιβανού.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Το ΚΙΝΑΛ δεν δέχεται υποδείξεις για το ποια πρέπει να είναι η στάση του

Πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μιχάλη Κατρίνη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή. "Βλάπτουν σοβαρά τη χώρα και την ποιότητα της δημοκρατίας".