ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Ο Μιχάλης Κατρίνης (1975) είναι Έλληνας οδοντίατρος και πολιτικός. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, εξελέγη βουλευτής Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε σε ιδιωτικό οδοντιατρείο. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος) το διάστημα 2002-2004, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) το διάστημα 2004-2005. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. Διετέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής Αθήνας, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών την τριετία 1997-2000 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οδοντιατρικής Σχολής, εκπροσωπώντας τους φοιτητές, το ίδιο χρονικό διάστημα. Το 1999 εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας, το 2000 αν. μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το 2002 εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2004 διεκδικεί τη θέση του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το Μάρτιο του 2005 εκλέγεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Εξελέγη βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007 και του 2009. Τον Απρίλιο του 2014 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, η 8μηνη θητεία του συνδέθηκε με ορατό και χειροπιαστό έργο. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παίδωνκαι του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά.

Μιχάλης Κατρίνης

Μιχάλης Κατρίνης: Η δημοκρατία, η καθημερινότητα και η ελπίδα της ευημερίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης αρθογραφεί στο NEWS 24/7 με αφορμή την έρευνα για τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, 47 χρόνια μετά την αποκατάστασή της.

Κατρίνης: "Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς"

Κατρίνης: "Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς"

Τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός επενδυτικού ρεύματος που θα τονώσει την οικονομία παρέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. Όσα είπε στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η εμβολιαστική εκστρατεία έχει υπονομευτεί από τις παλινωδίες της κυβέρνησης

Να αναλογιστεί τις ευθύνες της για τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες στο θέμα της εμβολιαστικής εκστρατείας, κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μ. Κατρίνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων από τη ρευστότητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας"

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και την αδυναμία πρόσβασής τους στην τραπεζική χρηματοδότηση, μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης στη Βουλή.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Με το εργασιακό η κυβέρνηση προκαλεί κοινωνική πόλωση, υπονομεύει την προοπτική ανάπτυξης

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι το νομοσχέδιο οξύνει αντί να αμβλύνει τις σημερινές ανισότητες μιας κοινωνίας που προσπαθεί να πάρει ανάσα, μετά από σχεδόν 12 χρόνια κρίσης και ύφεσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης για αντικειμενικές αξίες: "Σε 6 μήνες οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό"

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Μιχάλης Κατρίνης.

Κατρίνης: Με τροπολογία "νύχτας" αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ

Τροπολογία που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ και παρακάμπτεται ο δημόσιος έλεγχος από τη Βουλή, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης : "Κενό γράμμα το φιλοεπενδυτικό αφήγημα της κυβέρνησης"

"Οι διαδικασίες κινούνται πολύ αργά, ιδιαίτερα στις περιφέρειες που είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να έχουν βαλτώσει επενδυτικά σχέδια για περισσότερα από 2 χρόνια", τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων"

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο όχι μόνο δεν μειώνεται το χρέος των πολιτών, αλλά αντίθετα αυξάνεται", τόνισε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στη Βουλή.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση μεταθέτει τα προβλήματα και αγοράζει χρόνο που θα κοστίσει ακριβά στη χώρα

"Η κυβέρνηση προσπαθεί επιδεικτικά να μεταθέσει τα προβλήματα για μετά το φθινόπωρο, για να μην έχει πολιτικό κόστος και να μεταφέρει τις ευθύνες διαρκώς αλλού" τονίζει ο κ. Κατρίνης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει χώρος για τις μικρές επιχειρήσεις"

Για το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών στην οικονομική δραστηριότητα μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης. Τι είπε για την πτώση τζίρου και τις επιχειρήσεις.

O Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής

Κατρίνης: Το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά τους λίγους και αδιαφορεί για τους πολλούς

Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να είναι μια πρόταση που αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγου, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και παρέθεσε τις προτάσεις του κόμματος.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για πλειστηριασμούς χωρίς κανένα οικονομικό και κοινωνικό κριτήριο

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι σήμερα 1.000.000 ακίνητα είναι συνδεδεμένα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και συνεπώς όλοι κατανοούν τι μπορεί να σημαίνει πλήρης απελευθέρωση πλειστηριασμών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας’"

"Θέλουν να πείσουν τους πολίτες ότι η αποτυχία και το αδιέξοδο από τη διαχείριση της πανδημίας, είναι επιτυχία της κυβέρνησης", δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: "Ξεκάθαρη και ηχηρή η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας"

Ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, επισήμανε ότι στο πεδίο της ανευθυνότητας έχει προσχωρήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ υποδαυλίζουν τη στρατηγική έντασης και βίας

Σφοδρή κριτική απέναντι σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο Μ. Κατρίνης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για διάγγελμα "κατόπιν εορτής" και τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αναβίωσης των πλατειών του 2011.

Ο Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των δημόσιων έργων και των δημόσιων συμβάσεων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε ανεφάρμοστο το νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα, εφόσον δεν αντιμετωπίζει διαχρονικά ζητήματα, όπως καθυστερήσεις στις διαδικασίες δημοπράτησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης

Μιχάλης Κατρίνης: "Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη βούλιαξε μέσα σε λίγους πόντους χιόνι"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κάνει λόγο για αποτυχημένη αντιμετώπιση της κυβέρνησης να βρει λύσεις στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία "Μήδεια".