Και το όνομα αυτού “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Αριστερά” ή “ΣΥΡΙΖΑ- Πράσινη Συμμαχία”

Και το όνομα αυτού “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Αριστερά” ή “ΣΥΡΙΖΑ- Πράσινη Συμμαχία”
ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας ώστε η Κουμουνδούρου να “πάρει την ατζέντα” της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας. Στην ΚΠΕ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο θα παρουσιαστεί η Διακήρυξη. Πότε και με ποιους θα έχει έτοιμο το Πρόγραμμα ο Γιώργος Σταθάκης.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει το όνομά του, σε μια κίνηση σηματοδότησης της σημασίας που δίνει στον αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος.

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι της Κουμουνδούρου και που συζητείται και με τους συμμάχους της Προοδευτικής Συμμαχίας, είναι το κόμμα να μετονομαστεί σε “ΣΥΡΙΖΑ- Πράσινη Αριστερά”. Ως προς τη λέξη “Πράσινο” δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, πολύ περισσότερο καθώς η Προοδευτική Συμμαχία θα ενοποιηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του Μαρτίου και, συνεπώς, δεν έχει λόγο ύπαρξης στον τίτλο του κόμματος. Ωστόσο κάποιοι -κυρίως από τους συμμάχους- τονίζουν πως θα πρέπει να μετονομαστεί σε “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία”, αφού ο τίτλος του ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει τον όρο αριστερά (ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς).

Οι τελικές αποφάσεις για το όνομα θα ληφθούν στο Συνέδριο, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος και με τον τρόπο αυτό να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ την μεγάλη ανάγκη της εποχής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το κίνημα αυτό, άλλωστε, στην Ευρώπη λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με πρωταγωνιστή, μάλιστα, την ίδια τη νεολαία- κάτι που έχει καθυστερήσει να συμβεί στη χώρα μας, η οποία δεν φημίζεται παραδοσιακά και για το οικολογικό, περιβαλλοντικό της κίνημα. Ο στόχος της έκφρασης του περιβαλλοντικού κινήματος, όμως, εκ των πραγμάτων θέτει στην Κουμουνδούρου να τροποποιήσει μέρος του προγράμματός της και να απαρνηθεί τομείς της κυβερνητικής της πολιτικής, που δεν συμβάδιζαν με τις προτεραιότητες και τους στόχους του οικολογικού- περιβαλλοντικού κινήματος που δεν συμβάδιζαν με τις προτεραιότητες και τους στόχους του οικολογικού-περιβαλλοντικού κινήματος.

Με ποιους θα ετοιμάσει ο Γιώργος Σταθάκης το Πρόγραμμα

Σε τέσσερις μήνες προγραμματίζει ο Γιώργος Σταθάκης να είναι έτοιμο το νέο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Επιτροπή Προγράμματος που θα συγκροτήσει ο πρώην υπουργός θα συμμετάσχουν και πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές, καθώς και ειδικοί επιστήμονες, με τον Γ. Σταθάκη να ξεκινά εντός της εβδομάδας τις σχετικές επαφές.

Στενοί του συνεργάτες, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του news24/7, θα είναι νεαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ Τάκης Κορκολής, ο ΓΓ Συντονισμού της προηγούμενης κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος, η πρώην ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής Έλενα Παπαδοπούλου, ο στενός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου (όπως και η Έλενα Παπαδοπούλου) Σπύρος Παπακωνσταντίνου, καθώς και ο Μιχάλης Νικολακάκος, πρώην εμπειρογνώμονας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Στην ΚΠΕ η Διακήρυξη

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί η πολιτική Διακήρυξη του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Τη Διακήρυξη, όπως αποκάλυψαν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, συνέγραψε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνει τις τελευταίες παρατηρήσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και, προφανώς, ο Αλέξης Τσίπρας που θα την παραλάβει θα τη συζητήσει με τα κορυφαία στελέχη προκειμένου να καταλήξει στην τελική της μορφή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version