Καϊλή από τη φυλακή: “Είμαι αθώα, δεν νιώθω θύμα αλλά τρόπαιο – “Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω”

Καϊλή από τη φυλακή: “Είμαι αθώα, δεν νιώθω θύμα αλλά τρόπαιο – “Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω”
Εύα Καϊλή © European Union/intime

Τις πρώτες δηλώσεις μέσα από τη φυλακή όπου βρίσκεται για την υπόθεση QatarGate έφερε στη δημοσιότητα η ιταλική Corriere Della Sera κατά την επίσκεψη της ευρωβουλεύτριας Ντέμπορα Μπεργκαμίνι.

Με μαχητική διάθεση και χαμόγελο περνά -πλέον- τις ημέρες της στις φυλακές Haren η Εύα Καϊλή, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή για το σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate που συγκλόνισε το ευρωκοινοβούλιο και προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως οι πρώτοι μήνες δεν κύλησαν πολύ καλά για την πρών ευρωβουλεύτρια και αντιπρόεδρο του ΕΚ, η οποία φοράει αθλητικά, ένα τζιν, μια λευκή μπλούζα και ένα πράσινο γιλέκο με μαύρο περίγραμμα, που πρέπει όλοι οι κρατούμενοι του Βελγίου να φορούν.

Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική Corriere Della Sera, η Εύα Καϊλή δέχθηκε την πρώτη επίσκεψη από βουλευτή του ΕΚ και συγκεκριμένα από τη Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, Ιταλίδα βουλευτή της Forza Italia και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και η ίδια μετέφερε όσα δήλωσε η Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια.

Δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera,

“Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο, ναι. Το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης που περιλαμβάνει μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε περίπτωση κατά των βουλευτών και των πολιτικών της Νότιας Ευρώπης”, φέρεται να δήλωσε η Εύα Καϊλή η οποία όπως ανέφερε στη συνέχεια, μετά τον σάλο των πρώτων ημερών, πλέον “κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει, όντως με έχουν διαγράψει“.

Η ίδια δεν ξεχνά να αναφερθεί στον εγκέφαλο του σκανδάλου, τον μετανοημένο Αντόνιο Παντσέρι, τον οποίο χαρακτηρίζει “ιδιαίτερα χειριστικό” ως προν τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση κατόπιν, όμως, αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι.

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, προχωρά και σε μία αποκάλυψη σχετικά με τις σκέψεις της το πρώτο διάστημα από τη σύλληψη της, να βάλει τέλος στη ζωή της.

Τις πρώτες έξι εβδομάδες”, ανέφερε η πρώην ευρωβουλεύτρια, “έτυχε να σκεφτώ την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Τότε κάτι άλλαξε”. Ήταν το διάστημα που η έρευνα βρισκόταν σε κρίσιμο σημείο και ο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές για μία μειωμένη ποινή και κατ’ οίκον περιορισμό. Δεν αποκλείεται, αναφέρει η Corriere, η επιλογή του Παντσέρι να αποτέλεσε τον λόγο να γυρίσει η ίδια σελίδα και να αφήσει στις άκρες αυτές τις “μαύρες σκέψεις”.

Πρώτο της μέλημα άλλωστε παραμένει η κόρη της, την οποία μπορεί να τη βλέπει μόνο δύο φορές τον μήνα.

“Εάν η Καϊλή έχει διαπράξει αδικήματα, η Δικαιοσύνη θα τα εξακριβώσει. Αλλά η κόρη της δεν φταίει. Και εκείνη από την άλλη, βρίσκεται σε μια διαλυμένη συναισθηματική κατάσταση που θα έχει συνέπειες στη ζωή της”, δήλωσε η Μπεργκαμίνι, η οποία κάνει λόγο για ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας.

Η έρευνα θα ακολουθήσει την πορεία της, όπως πρέπει, αλλά, επαναλαμβάνω, το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να ισχύει για όλους. Μένω έκπληκτη από τη σιωπή της πολιτική και την υποκρισία που υπάρχει γύρω από αυτή την ιστορία. Αντ’ αυτού, όταν μια γυναίκα εξουσίας, νέα, όμορφη και ανερχόμενη σαν αυτή, ‘πέφτει’ υπάρχει ένα είδος συλλογικού εφησυχασμού. Κάτι που αγνοεί κανείς αλλά που δυστυχώς διαδίδεται”, δήλωσε η Μπεργκαμίνι.

Στο κελί της η Καϊλή μελετά γαλλικά και ολλανδικά, συνεχίζει το δημοσίευμα, ενώ έκπληξη προκαλεί η δήλωσή της μέσα από τη φυλακή, πως όταν τελειώσει αυτή η ιστορία θα ήθελε να ξαναρχίσει να ασχολείται με την πολιτική.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα