Κάλεσμα Κουτσούμπα για στήριξη του ΚΚΕ στις περιφερειακές και ευρωεκλογές

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις της Α' Πειραιά την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ» στην πλατεία Κοραή. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Κώστας Τζατζάνης, η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στους δήμους της Πειραιώτικης περιφέρειας. 
(EUROKINISSI)
Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις της Α' Πειραιά την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ» στην πλατεία Κοραή. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Κώστας Τζατζάνης, η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στους δήμους της Πειραιώτικης περιφέρειας. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την καταδίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες διπλές εκλογές με ταυτόχρονη στήριξη του ΚΚΕ, ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το Αιγάλεω

Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές πρέπει να καταδικαστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τον λαό, αλλά και εκείνες οι δυνάμεις που σήμερα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη και τις κυβερνητικές καρέκλες.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στο Αιγάλεω τη Δευτέρα, σημείωσε πως αυτές οι δυνάμεις έχουν την ουσία όμως της πολιτικής τους πρότασης να κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, να είναι πλήρως ενταγμένη στους "μονόδρομους" της ΕΕ, της διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.

Συγχρόνως τόνισε πως η υπερψήφιση του ΚΚΕ παντού θα είναι το πραγματικά νέο και ελπιδοφόρο.

Υπογράμμισε ότι η όποια ανάκαμψη ακολουθήσει, το πιο πιθανό είναι ότι θα δώσει τη θέση της σε νέα πιο βαθιά κρίση, και με αυτή την έννοια, καμία εξασφάλιση και σιγουριά δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον λαό "η πολιτική της εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου που ακολουθεί σήμερα η ΝΔ, αλλά υπερασπίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ".

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι εξασφάλιση σταθερών συνθηκών ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας θέλει και επιδιώκει μόνο το κεφάλαιο στη χώρα μας και γι' αυτό "χρειάζεται σταθερά κυβερνητικά σχήματα και συμμαχίες, γι' αυτό διαμορφώνουν το δίπολο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό ανασυγκροτούν την κεντροαριστερά, γι' αυτό υπερασπίζονται την ΕΕ και την πολιτική της ή αναζητούν και άλλες καπιταλιστικές συμμαχίες». «Οι έγνοιες των μονοπωλίων στη χώρα μας, να μην μπουν σε περιπέτειες τα κέρδη τους, δεν μπορεί να είναι και έγνοια της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων", συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφορικά με τις επενδύσεις, είπε ότι μπορεί να γίνουν, αλλά αξιοποιώντας όλο το νέο αντεργατικό οικοδόμημα που έχτισαν οι κυβερνήσεις πριν και μετά το μνημόνιο, "θα μοιράσουν τη μια θέση εργασίας σε δύο και τρείς", και υπογράμμισε ότι "η λαϊκή οικογένεια ζει και θα συνεχίσει να ζει σε καθεστώς απόλυτης χρεοκοπίας και τα επόμενα χρόνια, αν δεν υπάρχουν ριζικές αλλαγές".

"Σ' αυτή τη χρεοκοπία καταδίκασε τον λαό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η χρεοκοπία της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης", τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Το πρωτογενές πλεόνασμα, για το οποίο μάτωσε και συνεχίζει να ματώνει ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να προωθήσει μέτρα "διαρθρωτικού" χαρακτήρα, δηλαδή μέτρα προς όφελος των μονοπωλίων σε βάρος του λαού", υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι "οι προτάσεις της κυβέρνησης για απελευθέρωση στο γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και η εφαρμογή του 80% των μέτρων που προτείνει ο ΟΟΣΑ, εξυπηρετούν τις ανάγκες για ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι απαιτήσεις της τρόικα για απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, άνοιγμα των εμπορικών μισθώσεων και ιδιωτικοποιήσεις".

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκορπά αυταπάτες για "εύκολες λύσεις από τα πάνω" με μία "δήθεν φιλολαϊκή πρόταση" που είναι "ίδιας κοπής διαχείριση".

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε ότι θέλει να βγάλει "λάδι την ΕΕ και την πολιτική της, γι' αυτό λέει ότι το μνημόνιο υλοποιήθηκε με νομοθετικές παρεμβάσεις που οδήγησαν σε παρέκκλιση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο".

"Το μνημόνιο δεν ήταν παρέκκλιση από την πολιτική της ΕΕ, ήταν ακριβώς η εξειδίκευση - επιτάχυνση, η κατά γράμμα υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ στη χώρα μας" υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι "γι' αυτό ακριβώς επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο υπάρχει αυτό το πλαίσιο".

Επισήμανε ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ "για τη δήθεν προστασία των μη προνομιούχων κινούνται στη λογική της διαχείρισης της πιο ακραίας φτώχειας που - και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - θα ζει και θα βασιλεύει".

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι στο θέμα του χρέους ¨"δεν συμφέρουν κανένα οι μονομερείς ενέργειες, σημείωσε:

"Το ζήτημα δεν είναι τι συμφέρει την ΕΕ και τμήμα του κεφαλαίου, που τα συμφέροντά του εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι συμφέρει τον λαό: Και ο λαός σήμερα έχει συμφέρον να αποδεσμευτεί από την ΕΕ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο, την εξουσία στα δικά του χέρια".

Πρόσθεσε ότι όσο επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική είναι η άποψη της ΝΔ, ότι η ΕΕ μας έσωσε από τη χρεοκοπία, άλλο τόσο είναι και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλεργατική και φιλολαϊκή, και τόνισε ότι αμφότερες οι απόψεις θέλουν να καλύψουν ότι η ΕΕ είναι ένωση των καπιταλιστών.

"Για να νοιώθει και να γίνει πιο ισχυρός ο ίδιος ο λαός, χρειάζεται ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και στις Περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Αποτελεί μοναδική εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων" τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τέλος, στη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αιγάλεω, απηύθυνε χαιρετισμό η υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω της Λαϊκής Συσπείρωσης Βιβή Δάγκα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E
SHARE: