Καλογήρου: Ξεκάθαρο κακούργημα ο εμπρησμός με τον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Καλογήρου: Ξεκάθαρο κακούργημα ο εμπρησμός με τον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ
Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου Eurokinissi

Η Ν.Δ πανικόβλητη λόγω των πυρκαγιών προσπαθεί "να τα ρίξει" στην προηγούμενη κυβερνηση σημειώνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Απάντηση στους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνής Κώστα Τσιάρα σύμφωνα με τους οποίους με κυβερνητική παρέμβαση ο εμπρησμός δάσους αντιμετωπίζεται πλέον ως κακούργημα έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου. Τονίζει ότι με όσα θεσπίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ οι πυρκαγιές τιμωρούνται ως κακουργήματα και μάλιστα με ξεκάθαρες προβλέψεις.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του Κ.Τσιάρα ζήτησε «να τελειώνει το παραμύθι, οι πυρκαγιές μεγάλης έκτασης ή εκείνες όπου υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή ή για κοινωφελείς εγκαταστάσεις, όπως συνέβη με τις πυρκαγιες όλων αυτών των ημερών τιμωρούνται ως κακουργήματα. Μάλιστα, με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρείται ως κακούργημα ήδη η πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε μεγάλη δασική έκταση και δεν απαιτείται να πρόκειται για “ιδιαίτερα μεγάλη έκταση» όπως γινόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα. Παράλληλα προβλέφθηκε για πρώτη φορά μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης για πυρκαγιά δάσους, στην περίπτωση ύπαρξης μεγάλου αριθμού θυμάτων, κάτι που δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν. Μάλιστα, ο παλιός Ποινικός Κώδικας εξαρτούσε σε ορισμένες περιπτώσεις την κακουργηματική ποινή από αόριστους όρους, όπως «ιδιοτέλεια» και «κακοβουλία» που δύσκολα αποδεικνύονταν στο δικαστήριο, οι οποιοι αντικαταστάθηκαν από ξεκάθαρη πρόβλεψη κακουργηματικης τιμώρησης της πρόκλησης πυρκαγιάς δάσους, όταν υπάρχει σκοπός παράνομου περιουσιακού όφελους».

Παράλληλα ο Μιχάλης Καλογήρου σχολίασε πως «η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της που έχει αφήσει τη χώρα να καίγεται τόσες μέρες με δραματικές ελλείψεις και παντελή απουσία συντονισμού, αντί να κοιτάξει να συντονίσει το επιτελικό μπάχαλο, κοιτάζει να τα ρίξει πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις για τον Ποινικό Κώδικα και τους εμπρησμούς. Λες και δεν φταίει η ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ένας νόμος που ψηφίστηκε πριν από περισσότερο από δύο χρόνια».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα