Καμμένος: Στην επόμενη Βουλή δεν θα είναι ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ

79η ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
79η ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ MOTIONTEAM

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην 79η ΔΕΘ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προχώρησε σε μία εκτίμηση η οποία εάν αποδειχθεί αληθινή, θα επιφέρει ριζικές αλλαγές σε Βουλή και κοινωνία

"Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην επόμενη Βουλή. Θεωρώ, δηλαδή, ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν τελειώσει την αποστολή τους και, πάντως, την Κυριακή το βράδυ των επόμενων εκλογών δεν θα υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό".

Αυτό είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

"Θα δημιουργηθούν δυνάμεις τέτοιες από τον ελληνικός λαό που μπορούν να οδηγήσουν σε μία δημοκρατική κυβέρνηση που θα αναλάβει την εθνική ανασυγκρότηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εκεί".

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τόνισε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα πριν από τον Μάρτιο του 2015 και ο ίδιος επιθυμεί να γίνουν πριν το Νοέμβριο του 2014, επειδή την 1η Νοεμβρίου καταργείται το "βέτο" στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία και τα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Είναι σίγουρος ότι ασκούνται και θα ασκηθούν πιέσεις από την κυβέρνηση σε βουλευτές για να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "λειτουργεί παράνομα, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά". Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι μια τέτοια πίεση και η αποκάλυψη για τον σύζυγο της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κ. Γιαννακάκη.

Για τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Καμμένος είπε ότι δεσμεύονται από ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος να μην ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν κάποιος παραβεί την απόφαση θα υποστεί κυρώσεις. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι δεν θα βρεθεί "προδότης" και μεταξύ των βουλευτών που αποχώρησαν από τους ΑΝ.ΕΛ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έθεσε και τις "κόκκινες γραμμές" για τη συμμετοχή του κόμματος σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις. Ορισμένες από αυτές έχουν να κάνουν με τα εθνικά θέματα (παραμένει η θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όπως είχε διαμορφωθεί στη σύσκεψη υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, "όχι" σε σχέδιο τύπου Ανάν για το Κυπριακό), με τη "βίαιη μείωση της φορολογίας", που τη θεωρεί απαραίτητη, την αντίθεση στο γάμο μεταξύ ομοφύλων, τον διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής ή συνεργασίας με τη Ν.Δ. απάντησε αρνητικά και σχολίασε:

"Η γαλάζια πολυκατοικία έχει καταληφθεί από αρουραίους. Έχουν μπει οι μισοί νεοναζιστές οι οποίοι εκθείαζαν τους φούρνους που θα έπρεπε να ψηθούν οι μισοί Εβραίοι και σήμερα είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ. Έχουν μπει βουλευτές οι οποίοι δεν θα περνούσαν από το κατώφλι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Έβερτ, του Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κώστα Καραμανλή, υβριστές των αρχηγών της Ν.Δ. οι οποίοι έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν υπάρχει πολυκατοικία. Αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. κρατάει μία ταμπέλα. Είναι μία Πολιτική Άνοιξη με προσωπικό ΛΑ.Ο.Σ άνευ Καρατζαφέρη. Δυνατότητες συνεργασίας με αυτούς ούτε υπήρχαν στο παρελθόν ούτε υπάρχουν από την πλευρά μας. Εμείς να συνεργαστούμε με τον κ. Πλεύρη, με τον κ. Καρατζαφέρη και με όλους αυτούς οι οποίοι δεν αποτελούν κομμάτι του δημοκρατικού τόξου; Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα συνεργασίας.

Είναι απορίας άξιον πώς κάποια στελέχη της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή εξακολουθούν να στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Σαμαρά".

Σε ερώτηση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο κ. Καμμένος απάντησε ως εξής: "Θεωρώ ότι αποτελεί κεφάλαιο για τη χώρα ο Κώστας Καραμανλής το οποίο προσπαθεί να κάψει με την προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς. Δεν θεωρώ, όμως, ότι αυτή τη στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να γυρίσει πίσω σε αυτό το βομβαρδισμένο τοπίο που λέγεται Ν.Δ. Δεν μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να έχει βουλευτή τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τον Γεωργιάδη. Είναι αδύνατον να κάτσει δίπλα από αυτούς που στήσανε την ανατροπή του και βεβαίως αμφισβητούν την πολιτική του".

Για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι "προκαλεί" με τις δηλώσεις του και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι "παρέδωσε" τη Θεσσαλονίκη στον κ. Βενιζέλο και τον κ. Μπουτάρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες
SHARE:

24Media Network