Τώρα ο Καμμένος λέει ότι θα ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ για το Σκοπιανό

Τώρα ο Καμμένος λέει ότι θα ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ για το Σκοπιανό
Ο Πάνος Καμμένος στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της βουλής Eurokinissi

Σε μία ύστατη προσπάθεια να διασωθεί εκλογικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τη συνάντηση του με τον Τάκη Μπαλτάκο είπε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να μπλοκάρει τη συμφωνία των Πρεσπών. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με Παπαχριστόπουλο- Ζουράρι.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας εάν αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, άφησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση του με τον πρώην γγ της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να διασωθεί εκλογικά, ο επί τέσσερα χρόνια κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξάλλου πλέον “απασφαλίσει” κατά της κυβέρνησης και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταδείξει ότι δεν θα ευθύνεται και εκείνος για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως τον κατηγορεί η ΝΔ.

“Εχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία”, είπε ειδικότερα ο κ.Καμμένος μετά τη συνάντηση με τον κ.Μπαλτάκο, με τον οποιο συζητούν για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού κομμάτων και κομματιδίων της δεξιάς με στόχο να καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Σημειωτέον ότι ο κ.Καμμένος, που δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση του από αυτή, δεν είχε διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι, που είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης (ο πρώτος θα ψηφίσει και τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο δεύτερος όχι). Οι ΑΝΕΛ διαθέτουν πλέον έξι βουλευτές και εάν ο κ.Καμμένος επιχειρήσει να πάει με κομματική πειθαρχία σε μία πρόταση δυσπιστίας, δεν μπορεί να διαγράψει παρά μονον έναν καθώς με λιγότερους από πέντε βουλευτές θα χάσει και εκείνος την κοινοβουλευτική ομάδα, όπως συνέβη και με το Ποτάμι μετά τη διαγραφή Δανέλλη και την αποχώρηση Αμυρά.

Η ΝΔ την τελική απόφαση για πρόταση δυσπιστίας θα την λάβει αύριο, με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα