Καμπαγιάννης για Κικίλια: Είχε κληθεί στη δίκη της ΧΑ και δεν παρέστη

Καμπαγιάννης για Κικίλια: Είχε κληθεί στη δίκη της ΧΑ και δεν παρέστη
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ο Βασίλης Κικίλιας δεν προσήλθε να καταθέσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής αν και είχε κληθεί επισήμως και αρμοδίως.

Ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης προέβη την Δευτέρα σε μία σοβαρή καταγγελία που “ακουμπά” τον νυν Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Εγραψε στο facebook, ο γνωστός δικηγόρος

“Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Νέα Δημοκρατία υποδύεται εκ των υστέρων τον διώκτη του ναζισμού και του φασισμού, με την άνεση που της δίνει το μαξιλαράκι της καταδικαστικής απόφασης. Όμως, όσοι εργαστήκαμε στη δίκη και γνωρίζουμε από τα μέσα τη διαδικασία, δεν μπορούμε να πειστούμε τόσο εύκολα για την ειλικρίνεια των σχετικών δηλώσεων. Και όχι γιατί είμαστε κακόπιστοι.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του Κομμουνιστικού Κόμματος κλήτευσαν, ως μάρτυρες, βουλευτές από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με προφανή σκοπό να επαναβεβαιώσουν όλα όσα είχαν ειπωθεί στην προδικασία για τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου μορφώματος.

Πράγματι, οι μάρτυρες προσήλθαν και κατέθεσαν. Όχι όμως όλοι. Το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης ήταν η Νέα Δημοκρατία. Κλητευθείς ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, ο νυν Υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν άφαντος και ξεγλίστρησε από την υποχρέωση προσέλευσης στο δικαστήριο.

Για την ιστορία, να πούμε ότι προσήλθαν και κατέθεσαν η Μαρία Κανελλοπούλου, πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Ρήγας, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής τότε με το Ποτάμι και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ας μαζευτούν λοιπόν κάποιοι, γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα