Καναλάρχες και εκδότες καλούνται στην Εξεταστική για τα ‘θαλασσοδάνεια’

Καναλάρχες και εκδότες καλούνται στην Εξεταστική για τα ‘θαλασσοδάνεια’
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ζητούνται απαντήσεις για τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ που παραδέχτηκαν στις καταθέσεις τους τα ίδια τα τραπεζικά στελέχη. Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν

Το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα του δανεισμού των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης από τις τράπεζες αναμένεται να διαβούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και των μεγάλων εκδοτικών ομίλων της χώρας ύστερα από αίτημα που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση κατέθεσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής, Σπύρος Λάππας, καθώς ολοκληρώνονται σήμερα οι καταθέσεις των επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων τα οποία έχουν χορηγήσει περί τα 1,3 δις ευρώ σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με ελάχιστες εξασφαλίσεις και ασυνήθιστες αναχρηματοδοτήσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Λάππας ζήτησε να κληθούν οι εξής επιχειρηματίες του χώρου των ΜΜΕ: Ψυχάρης (ΔΟΛ και Mega), Μπόμπολας (Πήγασος και Mega), Αναστασιάδης (Πρώτο Θέμα), Αλαφούζος (Καθημερινή), Κυριακού (ΑΝΤ1) Κοντομηνάς (Alpha), Βαρδινογιάννης (Star) και Κουρτάκης (Παραπολιτικά).

Από την πλευρά της η ΝΔ συμφώνησε με το αίτημα της συμπολίτευσης. Ζήτησε, όμως, να κληθεί στην εξεταστική και ο Διευθυντής της Αυγής για το θέμα της εταιρείας offshore η οποία έχει αγοράσει μετοχές της εφημερίδας αξίας 49.500 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα