Καραθανασόπουλος: Η στάση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα

Διαβάζεται σε 3'
Καραθανασόπουλος: Η στάση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα
Νίκος Καραθανασόπουλος. Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για τα εθνικά θέματα.

H στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα, ανέφερε την Πέμπτη στην ΕΡΤ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι «οι “σύμμαχοι” δεν αναγνωρίζουν σύνορα» και υπενθύμισε ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλούσε σε διάλογο την Ελλάδα και την Τουρκία για τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά τις παραβιάσεις που έκαναν τουρκικά μαχητικά στην Αλεξανδρούπολη».

Πρόσθεσε ότι είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης στην περιοχή και ότι «στόχος τους είναι η προώθηση της συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο που θέτει σε αμφισβήτηση κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και οδηγεί σε μεγαλύτερα δεινά τους λαούς της περιοχής».

Χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη» την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τάσσονται υπέρ των ευρωατλαντικών σχεδιασμών.

Σημείωσε ότι οι λαοί «δεν πρέπει να επιλέγουν στρατόπεδο ληστών και πως θα πρέπει να απεμπλακούν από αυτά».

Για την ακρίβεια στην ενέργεια σημείωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και εκείνα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν οδηγούν σε ανακούφιση του λαού διότι πρόκειται για μερική κάλυψη των τεράστιων απωλειών».

Επισήμανε ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα πρέπει να στοχεύσει στις αιτίες «που είναι η πολιτική -όλων των κυβερνήσεων- της “απελευθέρωσης”, της απολιγνητοποίησης και της “πράσινης” μετάβασης η οποία διαμόρφωσε ένα πολύ ακριβό μείγμα ηλεκτροπαραγωγής που περιλαμβάνει και το εισαγόμενο φυσικό αέριο».

«Η χώρα μας επειδή συμμετέχει ενεργά στην πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, ταυτόχρονα και με τις κυρώσεις στη Ρωσία έχει αυτά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Είπε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλα κόμματα μιλούν για εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας «γιατί κίνητρο είναι το κέρδος», το «οποίο (όμως) σημαίνει ότι μια σειρά παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας καταστρέφονται και αυτές σχετίζονται άμεσα με την διατροφική επάρκεια η οποία θα μπορούσε να υπάρχει».

Επισήμανε ακόμα την έμμεση φορολογία και την επεκτατική νομισματική πολιτική «για να εξασφαλίσουν ρευστότητα οι επιχειρηματικοί όμιλοι που αποτελεί όμως φαρμάκι για το λαό γιατί αυξάνει τον πληθωρισμό».

«Να λοιπόν ποιές είναι οι αιτίες και ταυτόχρονα όλες οι κυβερνήσεις με τους μνημονιακούς νόμους έχουν διαμορφώσει μια αγορά εργασίας που ο μισθός είναι σε αυτά τα επίπεδα και επικρατεί η λογική της ζούγκλας. Απέναντι σε αυτές τις αιτίες πρέπει να στραφεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα απαιτώντας ριζικές λύσεις ανακούφισης και βεβαίως μια άλλη πορεία», κατέληξε στην παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα