Κασσελάκης: Οι απόδημοι Έλληνες δεν είναι περιφερόμενες mailing lists για τους πολιτευτές της ΝΔ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Σφοδρή κριτική του Στέφανου Κασσελάκη στην κυβέρνηση, για τους απόδημους Έλληνες που καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν στα email τους μήνυμα από ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδεικνύει μέσω X (πρώην Twitter), τις καταγγελίες απόδημων Ελλήνων που έλαβαν e-mail από την ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, άσκησε σφοδρή κριτική για τη συγκεκριμένη πρακτική που «είναι ζήτημα δημοκρατίας» και προανήγγειλε πως το θέμα θα τεθεί άμεσα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση, ενώ παράλληλα οι καταγγελίες των απόδημων θα κατατεθούν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Φανταστείτε να είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ…

Από χθες απόδημοι Έλληνες καταγγέλουν ότι δέχθηκαν στα email τους μήνυμα από ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Η άμεση απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και από την ευρωβουλεύτρια είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;

Οι χιλιάδες απόδημοι Έλληνες δεν είναι περιφερόμενες mailing lists για τους πολιτευτές της ΝΔ. Κάνουν λάθος αν θεωρούν ότι δε θα δώσουν εξηγήσεις.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρουμε άμεσα το θέμα στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας. Όλα στο φως!»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα