Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: “Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους τώρα”

Διαβάζεται σε 1'
Περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στον Πειραιά
Περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στον Πειραιά INTIME

Σε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με εκτενές ποστάρισμά του στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπυργό να προχωρήσουν στην επίσημη αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής:  “Δεν είναι ο σωστός χρόνος», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, αλλά θα ήθελε να το κάνει κάποτε, μετά την τήρηση ενός οδικού χάρτη.
Ποιον οδικό χάρτη εννοεί; Τον οδικό χάρτη του Νετανιάχου; Τον οδικό χάρτη των εποικισμών που έχει καταδικάσει ο ΟΗΕ;

Οδικός χάρτης στη σφαγή ενός λαού δεν υπάρχει.

Ούτε υπάρχει πιο σωστός χρόνος από τώρα που όλη η Ευρώπη κινητοποιείται και ήδη τρεις χώρες, Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία προχώρησαν στην αναγνώριση.

Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, που αποτελεί εχέγγυο ειρηνικής συμβίωσης του ισραηλινού και του παλαιστινιακού λαού στη Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα υπήρξε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας ως προς την τήρηση του διεθνούς δικαίου και τους αγώνες των λαών για ανεξαρτησία. Καλώ τον πρωθυπουργό να μην αμαυρώσει αυτήν την εθνική μας παρακαταθήκη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα