Στη Βηθλεέμ ο Στέφανος Κασσελάκης – Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής

Διαβάζεται σε 3'
O Στέφανος Κασσελάκης σε προσφυγικό καταυλισμό στην Παλαιαστίνη.
O Στέφανος Κασσελάκης σε προσφυγικό καταυλισμό στην Παλαιαστίνη.

Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης Ηani Al – Hayek είχε την Κυριακή στη Βηθλεέμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Ηani Al – Hayek είχε νωρίτερα σήμερα στη Βηθλεέμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

“Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό”, αναφέρει στην δήλωση του από την Βηθλεέμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει: “Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια”.

Σημειώνει ότι “είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης“.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Από πλευρά του, Ο κ. Ηani Al – Hayek ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Γάζας λέγοντας ότι η καταστροφή που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι ολοκληρωτική.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Ηani Al - Hayek.

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ βρέθηκαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους. Ο καταυλισμός του Αλ Άιντα άλλωστε, στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

O Στέφανος Κασσελάκης σε προσφυγικό καταυλισμό στην Παλαιαστίνη.
O Στέφανος Κασσελάκης σε προσφυγικό καταυλισμό στην Παλαιαστίνη.

Η Βηθλεέμ αποτελεί τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη. Εκτός από την Βηθλεέμ ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα και την Ραμάλα, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη τῆς Ἁγίας Πόλεως Ἱερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης  ‘Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα