Χάρη σε πρόσφατο νόμο, ο Κασσελάκης έδωσε αίμα για παιδιά με κακοήθειες

Διαβάζεται σε 1'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων Χ

Στην αιμοδοσία για τα παιδιά με κακοήθειες και μεσογειακή αναιμία συμμετείχε ο Στέφανος Κασσελάκης, κι αυτό χάρη στον νόμο που άλλαξε ο Θάνος Πλεύρης.

Στην αιμοδοσία για τα παιδιά με κακοήθειες και μεσογειακή αναιμία, που διοργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», έδωσε αίμα το Σάββατο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα αποκλείονταν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες από κάθε εθελοντική αιμοδοσία.

Ωστόσο, αυτό άλλαξε στις 10 Ιανουαρίου του 2022, όταν ο τότε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξέδωσε Υπουργική Απόφαση για τη μεταβολή του περιεχομένου του εντύπου «Ιστορικό αιμοδότη».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Ειδικότερα, με την απόφαση Πλεύρη αποσυνδέθηκε για πρώτη φορά ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι αιμοδότες.

Υπενθυμίζεται ότι το έντυπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, περιελάμβανε την πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, όποιος είχε συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Πάντως, όσον αφορά στον γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, αν το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη εξαρτιόταν από απόφαση μόνο του Θάνου Πλεύρη, τότε δεν επρόκειτο ποτέ να παντρευτεί τον αγαπημένο του και στην Ελλάδα, καθώς ο πρώην υπουργός Υγείας έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα