Γεννηματά: Να στηρίξουμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του

Γεννηματά: Να στηρίξουμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Μέσω της ομιλίας της στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε 'απόβαση' Ιταλών ταξιδιωτών στη Σύμη και άλλα νησιά του Αιγαίου χωρίς προηγουμένως να υποβληθούν σε τεστ.

Δια του βήματος της Βουλής η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη εισροή ταξιδιωτών από την Ιταλία, που πλήττεται από τον κορονοϊό, και ζήτησε διευκρινίσεις από την Κυβέρνηση για όσα της μεταφέρθηκαν από τη Σύμη. “Έχω καταγγελία από δήμαρχο ότι φτάνουν τουρίστες από την Ιταλία σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Πώς έφτασαν έως εκεί; Γιατί δεν τους σταμάτησε κανείς; Πώς θα υπάρξει αντιμετώπιση χωρίς γιατρούς; Χτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς το θέμα είναι κρίσιμο. Χρειάζεται ειδικό σχέδιο για τα νησιά“, ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Φτάνουν από παντού φωνές αγωνίας για την κατάσταση των μονάδων Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές και μικρά νησιά της χώρας. Έχει σχέδιο η κυβέρνηση ή θα αφήσει τις μικρές κοινωνίες μόνες τους απέναντι στον ιό;“, συνέχισε εκφράζοντας τον φόβο ότι κάποιοι τόποι θα καταλήξουν να γίνουν Λομβαρδία, αν δεν κινηθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι φορείς.

Η κα. Γεννηματά μετέφερε τέλος πρόταση για ενίσχυση του ΕΣΥ, η οποία με τη μορφή τροπολογίας θα προβλέπει επέκταση βαρέων και ανθυγιεινών σε όλους τους εργαζόμενους, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών για όσο διαρκεί η κρίση. “Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει την πρόταση μας. Η ψήφιση και η εφαρμογή της είναι πράξη ευθύνης για όλους. Στηρίζουμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους τους. Το ΕΣΥ αποτελεί τη ναυαρχίδα για τη δημόσια υγεία. Αυτοί που μέχρι χθες υποστήριζαν την απαξίωση τους ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ελπίζω να έχουν αλλάξει μυαλά“.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα