ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό
Παρουσίαση του βιβλίου του ποιητή και δοκιμιογράφου Θανάση Νιάρχου Οι αταίριαστοι (η πολιτική συναντά την τέχνη) το οποίο θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7.00 μ.μ. Εκτός από τους 4 πολιτικούς αρχηγούς ομιλητές θα είναι: ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Παναγιώτης Τέτσης, ζωγράφος-ακαδημαϊκός και ο Χρήστος Μεμής, διευθυντής εφημερίδας Τα Νέα. Eurokinissi

Μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό. Κοινή πρόταση νόμου, μετά από επαφή του Ευ. Βενιζέλου με τον Φ. Κουβέλη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, και συζήτησαν όλες τις εξελίξεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μετά την άρνηση της ΝΔ να μην συμφωνήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος συμφώνησαν να αναλάβουν κοινή νομοθετική πρωτοβουλία, με βάση το σχέδιο που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Νωρίτερα, σε συνεδρίαση της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, τα ηγετικά στελέχη του κόμματος ενημερώθηκαν για το τι διαμείφθηκε ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πού εστιάζονται οι διαφωνίες της ΝΔ, όπως τις διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το πρωί της Τρίτης, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε την άμεση συζήτηση και ψήφιση της πρότασης  νόμου για το αντιρατσιστικό, που κατέθεσε το κόμμα τον Μάρτιο.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μανιάτη:

‘Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών  εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα