Κατρίνης: “H βία στα σχολεία δεν έχει κομματική απόχρωση”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Μιχάλης Κατρίνης
Ο Μιχάλης Κατρίνης INTIME

Τα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της παραβατικότητας των ανηλίκων σχολίασε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης. Όσα είπε για τις ευρωεκλογές.

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ 100,3 βρέθηκε σήμερα, Τρίτη (7/4), ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα κυβερνητικά μέτρα κατά του bullying και την επερχόμενη μάχη των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, αναφερθείς στο εθνικό σχέδιο που αφορά την αυστηρότερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

“Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά κάθε ελληνικό σπίτι και κάθε οικογένεια. Είναι «ένα πεδίον δόξης λαμπρόν» για να υπάρξει συνένωση δυνάμεων και διάλογος για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και για την προστασία των παιδιών από τα φαινόμενα βίας, τα οποία επεκτείνονται και γίνονται αποδεκτά ως στοιχείο της καθημερινότητας.

Όταν ένα χρόνο πριν, ήρθε στη Βουλή νομοσχέδιο που έλεγε ότι θα υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας και πλατφόρμα καταγγελιών για την πρόληψη και αποτροπή φαινομένων βίας, το ΠΑΣΟΚ το υπερψήφισε και τόνισε την αναγκαιότητα να δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Δεν φταίει, όμως, το ΠΑΣΟΚ για την ανακολουθία λεχθέντων και πραχθέντων της Κυβέρνησης, όταν ένα χρόνο μετά, αυτή η πλατφόρμα είναι ανενεργή, με τους γονείς να αναγκάζονται να κάνουν περιπολίες για να μην βρεθούν τα παιδιά τους σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

“Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα. Θα πρέπει να στελεχώσει τα σχολεία με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να γίνεται η πρώιμη διάγνωση τέτοιων φαινομένων ενώ θα πρέπει να λειτουργήσουν και σχολές γονέων, ώστε να μην εκδηλώνονται ανάλογες συμπεριφορές εκτός σχολείου” πρόσθεσε, τονίζοντας πως, “Και βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει και το περιοριστικό μέτρο εντός σχολείου που θα δίνει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα, να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν ανάλογα περιστατικά, τα οποία σήμερα εκδηλώνονται και νομιμοποιούνται δια της αδράνειας”.

“Είναι ένα θέμα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και το βρίσκουμε όλοι μπροστά μας. Η ενίσχυση στα σχολεία, η πλατφόρμα καταγγελιών και η δυνατότητα παρέμβασης από τους καθηγητές, είναι μέτρα που θα πρέπει από κοινού να τα συζητήσουμε και να τα συμφωνήσουμε σε διακομματικό επίπεδο γιατί η βία στα σχολεία δεν έχει κομματική απόχρωση“, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε:

“Αυτές οι εκλογές έχουν εθνικό αποτύπωμα, γιατί δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιδοκιμάσουν ή να αποδοκιμάσουν τη κυβέρνηση και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ πριν από δεκαπέντε ημέρες, αμφισβήτησε ευθέως την Κυβέρνηση καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας. Θα έχει όμως ιδιαίτερη αξία όταν ο ελληνικός λαός αποδοκιμάσει εν τοις πράγμασι την Κυβέρνηση και την πολιτική του κ.Μητσοτάκη, μέσα από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών”.

“Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ είναι διπλός ο στόχος. Να είμαστε δεύτερο κόμμα και να έχουμε μία ισχυρή αύξηση του ποσοστού μας. Αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σε μια αναγωγή του ως προς τις εθνικές εκλογές, δεν δίνει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, θέλω να πιστεύω ότι θα κοπεί η αλαζονεία του 41%” συνέχισε.

“Η 10η Ιουνίου είναι η αρχή ενός εκλογικού κύκλου που θα οδηγήσει στις εθνικές εκλογές χωρίς να είναι παιχνίδι ενός, ούτε και μονόδρομος στη λογική «Νέα Δημοκρατία ή χάος». Θα είναι παιχνίδι για δύο, με το ΠΑΣΟΚ έχοντας τη λαϊκή νομιμοποίηση και την ισχυροποίηση των ποσοστών του, να αποτελεί μια ρεαλιστική διαφορετική πρόταση”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα