Κατρούγκαλος: Γυρίζουμε στην εποχή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναρωτιόταν “ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα”

Κατρούγκαλος: Γυρίζουμε στην εποχή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναρωτιόταν “ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα”
Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική για τις υποκλοπές και κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή με υπογραφή Μητσοτάκη.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές εξαπέλυσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για εξεταστική.

“Γυρίζουμε στην εποχή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναρωτιόταν ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα”, υποστήριξε μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος. 

“Ας υποθέσουμε ότι δεν είχε ενημέρωση για παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός., Όταν έσκασε το σκάνδαλο, όταν η “Καθημερινή” – όχι φιλοσυριζαϊκή εφημερίδα – γράφει ότι παρακολουθούνται υπουργοί της κυβέρνησης, δε ρώτησε τον απερχόμενο και το νυν διοικητή της ΕΥΠ εάν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα;” διερωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε απευθυνόμενος και στους βουλευτές της ΝΔ: 

“Έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό συνιστά ομολογία ότι παρακολουθούνται πολιτικοί, ενδεχομένως και μερικοί από εσάς, και απλώς ο πρωθυπουργός θέλει να αναβάλει το πολιτικό κόστος;”

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη ή με τον κοριό στα αυτιά” και ότι προκύπτει άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργού, καταρχάς από την αντικειμενική του ευθύνη, καθώς είναι προϊστάμενος της ΕΥΠ με δική του απόφαση

Έκανε επίσης λόγο για ένα “σύστημα ΣΔΙΤ, με νομότυπες επισυνδέσεις της ΕΥΠ και παράνομες παρακολουθήσεις μέσω Predator.”

Ο κ. Κατρούγκαλος μάλιστα υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Predator, επικαλούμενος την έκθεση της Google για τις κυβερνοαπειλές το Μάιο του 2022. 

“Υπάρχει συνταγματική εκτροπή. Η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας, που έλεγαν οι ΝΥΤ, έχει υπογραφή: Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευθύνεται και για τις παρακολουθήσεις και για την έκπτωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κράτος δικαίου”, δήλωσε. 

Ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ και κάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει τη δική της πρόταση για εξεταστική που να φτάνει μέχρι το 2012 και να περιλαμβάνει και την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, λέγοντας: “Εμείς δεν έχουμε λόγο να κρυφτούμε όπως ο Μητσοτάκης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα