Κατρούγαλος: ‘Συμβόλαιο διαπλοκής’ οι κατηγορίες εναντίον μου

Κατρούγαλος: ‘Συμβόλαιο διαπλοκής’ οι κατηγορίες εναντίον μου

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος επιμένει ότι οι κατηγορίες εναντίων του αποτελούν "συμβόλαιο διαπλοκής". Την ίδια στιγμή, ο Γ. Σακελλαρίδης μιλά για "αποστομωτικές απαντήσεις" στις κατηγορίες

Απολύτως ψευδές χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημερίδας το “Βήμα” ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με τις καταγγελίες ότι έπαιρνε αμοιβή 12%, έως τις 27 Ιανουαρίου, για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 το πρωί “έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά αποδεικτικά για τις κατηγορίες” και υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που βρεθεί ένα τέτοιο συμφωνητικό θα παραιτηθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν δεν του ζητήσουν συγγνώμη μέχρι σήμερα, θα υποβάλει μήνυση και αγωγή τόσο στο “Βήμα” όσο και στην γερμανική εφημερίδα “Bild”, η οποία έχει αναπαράγει το δημοσίευμα, ενώ, όπως είπε, προτίθεται να ζητήσει την άρση του δικηγορικού απορρήτου και θα δώσει ο ίδιος όλα τα στοιχεία από τα συμφωνητικά που έχει κάνει.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε στημένη και προκατασκευασμένη την ιστορία, η οποία όπως είπε έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ ανέφερε ότι οι κατηγορίες είναι ένα “συμβόλαιο διαπλοκής” που στόχο έχουν να πλήξουν την κυβέρνηση λέγοντας ότι το “Βήμα” εκτελεί “συμβόλαιο”.

Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν προσδοκά να πάρει ούτε ένα ευρώ όταν αυτοί οι άνθρωποι γυρίσουν στο δημόσιο και ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε εργολαβική συμφωνία με τους σχολικούς φύλακες που θα επιστρέψουν στο δημόσιο.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισήμανε ότι ο κ. Κατρούγκαλος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις και σαφέστατες εξηγήσεις.

“Βλέπουμε μια απέλπιδα και απεγνωσμένη προσπάθεια κυρίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επενδύσει σε ζητήματα και καλά ηθικής της κυβέρνησης. Το ηθικό πλεονέκτημα που έχει η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ακουμπήσει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε σαν αυτούς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς, τους αφήνουμε το μονοπώλιο της διαφθοράς και της διαπλοκής” επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα