Κατρούγκαλος για Καμμένο: Αποδεικνύει γιατί το διαζύγιο δεν είναι σικέ

Κατρούγκαλος για Καμμένο: Αποδεικνύει γιατί το διαζύγιο δεν είναι σικέ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

"Δεν μας αφορούν οι κατηγορίες του κ. Καμμένου γιατί μιλάμε με πολιτικούς όρους" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Αποδεικνύεται πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι το αφήγημα ότι επρόκειτο για σικέ διαζύγιο. Προκύπτει ότι οι ιδεολογικές διαφορές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καλύπτονταν από το συμφωνημένο στόχο για την έξοδο από τα μνημόνια δεν μπορούν να καλυφθούν πια. Δεν έχουμε να φοβηθούμε για τίποτα. Όλα τα γνωρίζει ο κ. Καμμένος κι όλα είναι καθαρά. Δεν θέλουμε εχθρική αντιπαράθεση μαζί του. Δεν μας αφορούν οι κατηγορίες του γιατί μιλάμε με πολιτικούς όρους. Η ΝΔ θέλει να στρέψει τον διάλογο σε μια σκιαμαχία αυτού του είδους, εμείς θέλουμε να τους βάλουμε να μιλήσουν για τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος

Για το βέτο που προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας στην ΕΕ είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ “απείλησε με κάτι που υπάρχει και έχει κατοχυρωθεί στη συμφωνία των Πρεσπών“.

Σε σχέση με την πρόταση Καμμένου για παραίτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης είπε ότι “αυτή είναι πρόταση που αρχικά είχε κατατεθεί από την Χρυσή Αυγή και δεν έχει έρεισμα στο Σύνταγμα”. “Την καμπάνια ενημέρωσης -συνέχισε- ίσως έπρεπε να την έχουμε ξεκινήσει νωρίτερα. Ως προς το ζήτημα της κοινής γνώμης να πω ότι όσοι παρακολούθησαν χθες τη διαδικασία στη Βουλή πήραν τις απαντήσεις. Ηταν σαφής η διαφορά μεταξύ Σαμαρά και Μητσοτάκη. Ο Σαμαράς είπε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, ο Μητσοτάκης είπε ότι στόχος της ελληνικής πλευράς ήταν πάντα να μην μονοπωληθεί ο όρος Μακεδονία από μία πλευρά, αυτές είναι δύο διαφορετικές θέσεις. Υπάρχουν τρεις ψυχές στη ΝΔ, η παραδοσιακή λαϊκή καραμανλική δεξιά, το μειοψηφικό νεοφιλελεύθερο ρεύμα, η ισχυρή ακροδεξιά τάση με πρωταθλητή τον Α. Σαμαρά και υπαρχηγούς τους Βορίδη και Γεωργιάδη. Ο Σαμαράς στη Βουλή χειροκροτήθηκε με εντονότερο τρόπο από τον Μητσοτάκη. Η δήλωση Καραμανλή ήταν μια δήλωση τήρησης ισορροπιών που έγινε με τον πιο ελαφρύ τρόπο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα