Κατρούγκαλος για κυπριακό: Δεν αρκούν πια οι φραστικές καταδίκες

Κατρούγκαλος για κυπριακό: Δεν αρκούν πια οι φραστικές καταδίκες
Διαφάνεια στο τι συζητείται με την Τουρκία, έχει ζητήσει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

"Να καλυφθεί το κενό ενεργητικής στρατηγικής με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες λύσης, σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία", ζητά o τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συνεχίζει την έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς μετά την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, για το Κυπριακό που ζήτησε, αυτή τη φορά τόνισε πως πρέπει “να καλυφθεί το κενό ενεργητικής στρατηγικής με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες λύσης, σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία”.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΕΕ πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στο Κυπριακό, λέει ο ΥΠΕΞ. Τι κάνει όμως η κυβέρνηση γι’ αυτό; Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΕ συμμετείχε στη διαπραγμάτευση, επί ΝΔ όχι. Οι προτάσεις μας για διασύνδεση ελληνοτουρκικών κ κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις αγνοήθηκαν. Πρέπει επιτέλους να καλυφθεί το κενό ενεργητικής στρατηγικής με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες λύσης, σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν αρκούν πια οι φραστικές καταδίκες».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα