Κατρούγκαλος σε Λουτ: Ζήτημα Διεθνούς Δικαίου το Κυπριακό

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος και η ειδική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ στην Ουάσινγκτον
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος και η ειδική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ στην Ουάσινγκτον ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος έθεσε το θέμα της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής.

Συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ είχε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Επανέλαβα στην Τζ. Λουτ ότι η Ελλάδα θεωρεί το Κυπριακό ως ένα ζήτημα Διεθνούς Δικαίου και την προσήλωσή μας στην ανάγκη να υπάρχει επίλυση του Κυπριακού ζητήματος με σεβασμό στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, ότι η Ελλάδα θέλει να συζητήσει τη διεθνή διάστασή του, δηλαδή την κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής. Η Ελλάδα θεωρεί ότι και οι δυο πλευρές στο νησί, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία και η τουρκοκυπριακή κοινότητα, έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα να συζητήσουν μεταξύ τους τα θέματα που τους αφορούν" δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Και πρόσθεσε: "Επανέλαβα επίσης ότι πρέπει να ανανεωθεί η θητεία της UNFICYP και εν πάση περιπτώσει δεν θα πρέπει το ζήτημα αυτό να θεωρηθεί κρίσιμο για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα πρέπει να συνεχίσουν επί της αρχής που ανέκαθεν υποστηρίζει η Ελλάδα, δηλαδή του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.  Τέλος, επεσήμανα ότι περιμένουμε και την υποστήριξη των ΗΕ στη προσπάθεια μας να συζητήσουμε την διεθνή διάσταση με Τουρκία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατρούγκαλος: Πλήρης ευθυγράμμιση των συμφερόντων Ελλάδας - ΗΠΑ

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως εξαγωγέα σταθερότητας

SHARE:

24Media Network