Κατρούγκαλος στη Βουλή: Νομοθέτημα πρώτων βοηθειών το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση

Κατρούγκαλος στη Βουλή: Νομοθέτημα πρώτων βοηθειών το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση που θα ψηφιστεί την Τρίτη. Τι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος

Με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο άνοιξε τη Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην Δημόσια Διοίκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με εμβόλιμη συνεδρίαση το πρωί.

Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για νομοσχέδιο «πρώτων βοηθειών», για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση των πιο ακραίων αδικιών, μια θεσμική τομή στον έλεγχο της νομιμότητας, όπως είπε.

«Είναι ένα νομοσχέδιο μακριά από νεοφιλελεύθερες λογικές, με στόχο την εγκαθίδρυση ενός κράτους για τους πολλούς και όχι ένα κράτος για τους λίγους» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Δεν είναι η τελευταία μας λέξη αλλά η πρώτη μας λέξη. Είναι ένα πρώτο δείγμα της μεταρρύθμισης που θα επιδιώξουμε και που δεν θα έχει νεοφιλελεύθερο αλλά κοινωνικό πρόσωπο».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα νομοσχέδιο αγνώστου κόστους χωρίς σαφή εικόνα με στόχο την εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network