Κατσέλη: Ψευτοδίλημμα το "χρεοκοπία ή ψήφιση"

Κατσέλη: Ψευτοδίλημμα το "χρεοκοπία ή ψήφιση"

Σε χάσμα έχει μετατραπεί πλέον η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την Λ. Κατσέλη

Ποια χρεοκοπία ή ψήφιση και ναι στην νέα δανειακή σύμβαση; "Ψευτοδίλημμα" ήταν.

Έτσι χαρακτήρισε η διαγραφείσα για δεύτερη φορά από το ΠΑΣΟΚ και πλέον ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη το όλο επιχείρημα που έθεσαν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα.

Η κ. Κατσέλη έδωσε συνέντευξη Τύπου όπου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε "όχι" στην ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή για την νέα δανειακή σύμβαση, επισημαίνοντας πως "το "όχι" που πρότεινα εγώ, αποτρέπει τη χρεοκοπία και όχι το "ναι"".

Επιπλέον σημείωσε πως δεν υπήρχε καμία νομική διαβεβαίωση ότι δεν περιορίζεται η εθνική κυριαρχία, ενώ τόνισε πως τα μέτρα είναι κοινωνικά δυσβάσταχτα, ενισχύουν την ύφεση και καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις.

Συγχρόνως υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πάλεψε πραγματικά, ως όφειλε άλλωστε, αλλά έδωσε "μάχη οπισθοφυλακής" και συμφώνησε στη βάση των προτάσεων της τρόικας, τις οποίες χαρακτήρισε "νεοφιλελεύθερες και ξεπερασμένες επιταγές".

Όμως, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, υποστήριξε πως ακόμα και τώρα υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Τέλος, όσον αφορά στο μείζον ζήτημα των εκλογών, υπογράμμισε ότι αυτές αποτελούν "πάντα λύση, γιατί νομιμοποιείται η κυβέρνηση από την εκλογική βάση", ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας με τους εταίρους.

SHARE:

24Media Network