Καυγάς Τσίπρα- Μητσοτάκη για το κύκλωμα των εκβιαστών

Καυγάς Τσίπρα- Μητσοτάκη για το κύκλωμα των εκβιαστών
Debate on the Justice system in the plenary of the Greek parliament , in Athens, on March 29, 2016 / , , 29 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσε υπονοούμενο του προέδρου της ΝΔ. Με δική του πρόταση για εξεταστική απαντά ο Μητσοτάκης και ζητά εκλογές (Vids)

Άναψαν τα αίματα δύο μετά τα μεσάνυχτα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη δευτερολογία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη.

Αφορμή στάθηκε μία αιχμή του κ.Μητσοτάκη, που αφού σχολίασε: “Δεν ήταν ο κ. Μαυρίκος σχολιαστής σε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση μετά το debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη;”, υποστήριξε ότι ο τρίτος του κυκλώματος (εννοώντας το Χρήστο Φράγκου χωρίς να τον κατονομάσει) είχε σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον κ.Τσιπρα.

“Είναι δικός σας” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού.

“Να ανακαλέσετε” φώναξε επανειλλημένα ο κ.Τσιπρας και η αναταραχή γενικεύτηκε στην αίθουσα με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να ανακαλέσει τους βουλευτές στην τάξη διερωτώμενος: “Που την βρίσκετε την όρεξη δύο τα ξημερώματα”.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε στη συνέχεια το λόγο για ένα λεπτό επί προσωπικού. “Ο κ.Μητσοτάκης έχει κάθε δικαιώμα να μην απαντά στα στοιχεία που κατέθεσα για τις σχέσεις του κόμματος του με το κύκλωμα εκβιαστών. Δεν έχει όμως δικαίωμα να λέει ότι ήταν στενός συνεργάτης δικός μου ένας εκ των τριών. Να ανακαλέσει, ειδάλλως είναι  ένας κοινός συκοφάντης”.

Το ενδιαφέρον προκάλεσε επίσης η δεύτερη, πιο ευθεία αυτή τη φορά, αναφορά του προέδρου της ΝΔ σε εκλογές.

“Σας είπα ξεκάθαρα να φύγετε, να παραιτηθείτε. Αν τολμάτε οδηγήστε τη χώρα σε εκλογές και  τότε θα δουμε αν η τέταρτη φορά θα είναι τυχερή, όπως η τέταρτη συνάντηση με Ψυχάρη”, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Πρότεινε μάλιστα στον πρωθυπουργό μία.. έντιμη συμφωνία: “Θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύστση εξεταστικής για δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, αλλά και εσείς θα ψηφίσετε την πρόταση εξεταστικής που θα κάνουμε για έρευνα αιτίων επιβολής capital controls, της υπογραφής τρίτου μνημονίου και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών”.

Καθώς ο κ.Τσίπρας στη δευτερολογία του νωρίτερα είχε επικαλεστεί ομοιότητες στα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ με πρωτοσέλιδα του ΔΟΛ, ο κ.Μητσοτάκης του είπε: “Έχω  κι εγώ ωραία εξώφυλλα”.

Παρέθεσε ειδικότερα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Χωνί διερωτώμενος γιατί αυτή η μηδενικής κυκλοφορίας εφημερίδα έπαιρνε διαφημίσεις από ΔΕΚΟ, αλλά και γιατί όλες αυτές οι ΔΕΚΟ επένδυσαν σε υψηλή τιμή σε τράπεζα Αττικής

Ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η σύγκρουση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα συνεχιστεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και για την ονομασία των Σκοπίων.

Αναφέρθηκε σε κείμενο που υπογράφουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων Καρανίκας, Τσακαλώτος και Χριστοδουλοπούλου, που υποστηρίζει ότι δεν διακυβεύεται κανένα εθνικό συμφέρον εάν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να ονομάζεται Μακεδονία.

Επικαλέστηκε δε την εθνική γραμμή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι επί Κώστα Καραμανλή και ρώτησε εάν παραμένει θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα