Κεφαλογιάννη για συνεπιμέλεια: Να νομοθετούμε βάση αρχών και όχι προσωπικών βιωμάτων

Κεφαλογιάννη για συνεπιμέλεια: Να νομοθετούμε βάση αρχών και όχι προσωπικών βιωμάτων
Η Ολγα Κεφαλογιάννη Eurokinissi

Γενικευμένη πολιτική κριτική από την γαλάζια βουλευτή για την αντίληψη που οδήγησε στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Βουλή.

Άρνηση στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια με πολιτικές αιχμές που φαίνεται να στοχεύουν «ψηλά» στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από την Όλγα Κεφαλογιάννη σήμερα στην Βουλή. Τοποθετούμενη στην συζήτηση του νομοθετήματος τόνισε ότι η Ν.Δ είναι κόμμα με αρχές και οφείλει να νομοθετεί με βάση αυτές και όχι με βάση προσωπικά βιώματα. Αν και δεν διευκρίνισε ποιο είναι …το πρόσωπο που έχει τα βιώματα αυτά.

Χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «προσωπικά, στο παρελθόν, έχω υποστηρίξει κατά συνείδηση σοβαρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως ήταν το σύμφωνο συμβίωσης, ή η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Που στόχευαν πραγματικά στην προάσπιση δικαιωμάτων. Όχι όμως από «προσωπικά βιώματα» κ. Υπουργέ. Αλλά από το ήθος που διδάσκει η ιστορία μας. Να μιλάμε πάντα πολιτικά και ποτέ προσωπικά. Και φυσικά τις αρχές που επιβάλει η πίστη μας σε μια σύγχρονη, φιλελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία».

Δίνοντας την αίσθηση ότι η διαφωνίας αφορά την συνολική λογική του κόμματος και όχι αποκλειστικά το νομοσχέδιο η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι ««η Νέα Δημοκρατία, είναι μια δύναμη φιλελεύθερη. Δύναμη προόδου και μεταρρυθμίσεων. Που ξέρει να σέβεται αξίες. Που γνωρίζει να ακούει, να συνθέτει, να ενώνει. Γι’ αυτό και μπορεί να επιτυγχάνει μεγάλες πλειοψηφίες. Να κυβερνάει για το καλό του τόπου, να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με αυτή την κυβέρνηση. Με αυτές τις αρχές έχουμε μάθει να πολιτευόμαστε. Έτσι, τιμάμε τον βουλευτικό μας ρόλο. Υπερασπιζόμενοι θεμελιώδεις αξίες. Και γι’ αυτή μας τη στάση θέλουμε να κρινόμαστε. Για την πολιτική μας, τις θέσεις, τη γενικότερη στάση μας.

Αναφερόμενη στις προτάσεις που κατέθεσε μαζί με την Μαριέττα Γιαννάκου με την μορφή τροπολογιώνη η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε πως «οι τροπολογίες που κατατέθηκαν, αποσκοπούν στη διόρθωση μίας εσφαλμένης λογικής που εσφαλμένα αποτυπώθηκε στο παρόν νομοσχέδιο. Τώρα, η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς. Γιατί το νομοσχέδιο αντί να ενώσει, διχάζει. Αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα. Αντί να συνθέτει, στέκεται εμμονικά σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν τον σκοπό του. Που είναι το συμφέρον των παιδιών».

Ειδικά για το νομοσχέδιο τόνισε ότι «δεν είναι μεταρρύθμιση η υιοθέτηση αποσπασματικών πρακτικών από το εξωτερικό. Δεν είναι το οικογενειακό δίκαιο πεδίο μαχών των φύλων και των επιδιώξεων των γονέων. Δεν πρόκειται περί μάχης των φύλων. Μιλάμε για τα παιδιά. Ας μην το ξεχνάμε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα