ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη (γενν. 29 Μαρτίου 1975, Αθήνα) είναι Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός. Εκλέγεται βουλευτής από το 2007 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ διετέλεσε υπουργός Τουρισμού από το 2012 ως το 2015 στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακούς Πανεπιστημίου Αθηνών (1997). Το 1998 απέκτησε από το King's College, University of London το πρώτο μεταπτυχιακό της δίπλωμα (Master of Laws) στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των επιχειρήσεων. Το 2006 απέκτησε τον δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις από το Tufts University, Fletcher School of Law and Diplomacy στην Βοστόνη των Η.Π.Α.. Από το Μάιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2006 κατείχε τη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα. Έχει εργαστεί από το 1997 μέχρι το 2004 σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Το 2004 ίδρυσε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ρεθύμνου (Κ.Ε.Α.Ρ.), που αναδείχθηκε σε σημαντικό φορέα προώθησης των κρίσιμων θεμάτων του νομού σε όλους τους τομείς. Έχει συγγράψει την επιστημονική μελέτη 'Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό' που εκδόθηκε σε βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη. Υπήρξε στέλεχος των οργανώσεων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΟΝΝΕΔ της Νέας Δημοκρατίας.

H Όλγα Κεφαλογιάννη στην εκπομπή "Πάμε Δανάη".

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Η μητρότητα για μένα είχε κλείσει- Μου συμβαίνει και ελπίζω να πάνε όλα καλά"

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον γάμο και την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για τη δύσκολη εμπειρία της να μείνει έγκυος και έστειλε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να γίνουν μητέρες.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη

O Mητσοτάκης δεν φοβάται τις "ανταρσίες" βουλευτών του, φοβάται όσα αδυνατεί να αποτρέψει η αντιπολίτευση…

Ο Γιώργος Καρελιάς εκτιμά την κατάταση που διαμορφώνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, μετά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της αναγκαστικής συνεπιμέλειας.

H Μαριέτα Γιαννάκου

Πληγωμένη η ΝΔ από την αναγκαστική συνεπιμέλεια - Οι δύο κυρίες δεν έκαναν πίσω

Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια, γεγονός που αποτελεί την πρώτη ρωγμή στη ΝΔ. Πως υποβάθμισε το θέμα το Μαξίμου.

H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Αναγκαστική συνεπιμέλεια: Η ΝΔ αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία

Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην αναγκαστική συνεπιμέλεια, ώστε να μην αναδειχθούν σε ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα οι διαφωνίες βουλευτών της ΝΔ

Αναγκαστική συνεπιμέλεια: Ο Μητσοτάκης προβληματίζεται για τις πρώτες ρωγμές στη ΝΔ

Αναγκαστική συνεπιμέλεια: Ο Μητσοτάκης προβληματίζεται για τις πρώτες ρωγμές στη ΝΔ

Το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια φαίνεται πως θα είναι το πρώτο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα καταψηφιστεί από βουλευτές της ΝΔ. Διαφωνίες και στα εργασιακά 

Μητέρα με το παιδί της

Συνεπιμέλεια: Οι αλλαγές, οι "γκρίζες ζώνες" και οι σφοδρές αντιδράσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το Σχέδιο Νόμου του υπουργείο Δικαιοσύνης για την Συνεπιμέλεια. Το NEWS 24/7 επιχειρεί να εξηγήσει τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και δύο πρώην υπουργών της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου και Όλγας Κεφαλογιάννη.

Παιδί μαζί με τους γονείς του

Η αναγκαστική συνεπιμέλεια πλέον αποτελεί μεγάλο πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ 

Οι δέκα τροπολογίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη ουσιαστικά “ξηλώνουν” την αναγκαστική συνεπιμέλεια. Τυχόν καταψήφιση του νομοσχεδίου θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση