Κεγκέρογλου: “Υπάρχει επηρεασμός προσώπων που έχουν κρίσιμα πόστα στην Δικαιοσύνη”

Κεγκέρογλου: “Υπάρχει επηρεασμός προσώπων που έχουν κρίσιμα πόστα στην Δικαιοσύνη”
Βασίλης Κεκέρογλου Copyright: GEORGIA PANAGOPOULOU / Eurokinissi

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τη Novartis και τον Λοβέρδο, ενώ κατήγγειλε πολιτικό επηρεασμό της Δικαιοσύνης.

Πολιτικό επηρεασμό της Δικαιοσύνης κατήγγειλε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ τόνισε τα εξής: “Ήξερα από πολιτικούς κύκλους, και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο σχεδιασμός ήταν να παραπεμφθεί ένας πρώην υπουργός και να συνεχιστεί η έρευνα για κάποιους. Δεν υπάρχουν τα στεγανά που θα έπρεπε στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι ενδιαφέρον και παράξενο, βάζει άλλο ένα λιθαράκι για να αναρωτηθούμε αν υπάρχει η συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών. Για τη Novartis, ενώ συμφωνούμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο οφείλεται η εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης, τελικά δεν ερευνάται αυτό το σκάνδαλο αλλά ερευνώνται πράγματα από τη μετέπειτα περίοδο, την περίοδο του νοικοκυρέματος. Υπάρχει συνάφεια και επηρεασμός προσώπων που έχουν κρίσιμα πόστα στην Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να αποδεικνύουν την ανεξαρτησία τους οι δικαστικοί λειτουργοί. Δεν γνωρίζω για άλλες περιπτώσεις, γνωρίζω μόνο για τον Λοβέρδο, για τον οποίο βάζω το χέρι μου στη φωτιά, πρόκειται για σκευωρία. Δεν βρήκαν για κανέναν πολιτικό χρήματα, το σίγουρο είναι ότι κάποιες υποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο επειδή θεωρήθηκαν αναξιόπιστοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι σε άλλες περιπτώσεις κρίθηκαν αξιόπιστοι. Η κα. Τουλουπάκη μπορεί να έχει αγωνία επειδή λήγει η θητεία της. Δεν έχει εξηγήσει πώς ο κ. Παπαγγελόπουλος έλαβε γνώση της δικογραφίας και δήλωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα. Τον έναν κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο, τον Θεοχαρόπουλο, τον πήραν, τον άλλο, τον Λοβέρδο, τον στοχοποιούν. Αυτός είναι ο σχεδιασμός”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα