Κεντροαριστερά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον δεύτερο γύρο

Κεντροαριστερά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον δεύτερο γύρο
Ψηφοφορία στις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στο εκλογικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

Αναλυτικός οδηγός για τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς

Η ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς έφτασε, αφού αύριο θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και των Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 08:00 και θα διαρκέσει έως τις 20:00 το βράδυ. Αυτή τη φόρα δύσκολα θα δοθεί παράταση στη διαδικασία, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο, αφού ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι πλέον συγκεκριμένος.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, άρα σχεδόν 210.000 πολίτες και θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο θέλουν, όχι μόνο σε αυτό που πήγαν στον πρώτο γύρο. Αντίτιμο αυτή τη φορά δεν υπάρχει, καθώς αρκούν τα τρία ευρώ του πρώτου γύρου.

Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.

Νικητής θα είναι ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Δείτε τα εκλογικά κέντρα:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα