Κικίλιας: 'Η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει τις καταγγελίες Βουδούρη'

Ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, συνοδευόμενος από το Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κόμματος, βουλευτή Α’ Αθηνών, Βασίλη Κικίλια, το χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Ελληνικού β Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, συνοδευόμενος από το Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κόμματος, βουλευτή Α’ Αθηνών, Βασίλη Κικίλια, το χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Ελληνικού β Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Για επιβεβαίωση όσων καταγγέλλει εδώ και καιρό η ΝΔ έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, μετά τις "βαριές" καταγγελίες Βουδούρη σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού

Παρέμβαση της δικαιοσύνης και διερεύνηση των χειρισμών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και το κόστος που υπάρχει ανά πρόσφυγα στη χώρα μας, ζητά η Νέα Δημοκρατία δια στόματος του συντονιστή μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος, Βασίλη Κικίλια.

Αφορμή της αντίδρασης της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα πρώτης υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, που σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκε στην παραίτηση, ξεκαθαρίζοντας πως δε συμφωνεί με τους χειρισμούς του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Μουζάλα, ενώ παράλληλα προχώρησε σε καταγγελίες, ανάμεσα στις οποίες είναι οι πιέσεις που δεχόταν για απευθείας αναθέσεις, καθώς και η παραποίηση στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

"Απευθείας αναθέσεις αντί διαγωνισμών, τεράστια εργολαβικά κέρδη από κατασκευή συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας και παράλληλο σύστημα διοίκησης, αλλοίωση του συνολικού αριθμού των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, προς τα κάτω φυσικά!

Ο κ. Βουδούρης επιβεβαίωσε και τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο δεν έχει προχωρήσει ακόμα, μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης, σε εκτίμηση του κόστους ανά πρόσφυγα! Και αυτό συμβαίνει γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν συντονίζει την κατάσταση, αλλά δεν διευκολύνει και την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, απορροφώντας μόνο το 28% αυτών!

Ανυπαρξία κατάλληλων δομών στο αρμόδιο Υπουργείο, ανικανότητα συντονισμού και κυρίως συνεννόησης μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, ελλιπής απορρόφηση κονδυλίων και “σκιές“ διαφθοράς. Το ζήτημα είναι σοβαρό" δηλώνει ο κ.Κικίλιας ζητώντας από τη δικαιοσύνη να ελέγξει τις καταγγελίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγρια επεισόδια αυτή την φορά στην Χίο. Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών

Τσίπρας στον ΟΗΕ: Χρειαζόμαστε λύση στο ζήτημα του χρέους

Το συγκινητικό γράμμα ενός 6χρονου στον Ομπάμα: Μπορείτε να φέρετε στο σπίτι μου έναν μικρό Σύρο;

SHARE:

24Media Network