Κικίλιας: Ο Καμμένος υπεκφεύγει και κρύβεται

Συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI

'Πυρά' έξω απ' τη Βουλή για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία απ' τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπεκφεύγει και κρύβεται» σχολίασε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Β. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου λέγοντας πως «αρνήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων να δώσει εξηγήσεις για το άκρως προβληματικό θέμα των βλημάτων και της ακύρωσης της πώλησης στη Σαουδική Αραβία, που είχε ως συνέπεια να χαθούν 65 εκ. ευρώ από τα ταμεία του ελληνικού Κράτους».

«Αρνήθηκε, επίσης», συνέχισε, «μετά από σειρά εγγράφων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να αποφασίσει να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, ώστε να μάθει η ελληνική κοινωνία τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση».

«Από τη στιγμή, που για μία ακόμη φορά, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αρνήθηκε να το πράξει και να αποκαλυφθεί η αλήθεια και θεωρεί ότι σήμερα είναι μια ακόμη μέρα στην Επιτροπή Εξοπλισμών σα να μην τρέχει τίποτα, η Νέα Δημοκρατία δεν μπήκε καν στη διαδικασία συζήτησης των δύο θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ψήφισε παρών», είπε ακόμα ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ και κατέληξε:

«Επιμένουμε και επανερχόμαστε παράλληλα με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν έχει να κάνει με τις διαδικασίες της Βουλής, θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μια πονεμένη ιστορία για την ελληνική κοινωνία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλοι πρέπει να είναι διάφανοι, και πολύ προσεκτικοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανακλήθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η συμφωνία με τη Σ.Αραβία

ΝΔ: Εκτεθειμένος ο Καμμένος από την ακύρωση της συμφωνίας με τη Σ.Αραβία

ΥΕΘΑ: 'Μεσάζοντες, πλαστά έγγραφα και αδήλωτα πόθεν έσχες έχει μόνο η ΝΔ'

SHARE:

24Media Network