Κικίλιας: Ο Τσίπρας κανιβαλίζει και το ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη 

Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Α΄ Αθήνας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαιρεί αντί να ενώνει και ότι σύρει όλο το κυβερνών κόμμα σε “γραμμή Πολάκη” εκτιμώντας ότι δε συμφωνούν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Για διχαστική στάση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Α΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στη Βουλή και εκτίμησε ότι σέρνει το ΣΥΡΙΖΑ σε “γραμμή Πολάκη”, θέλοντας έτσι να φέρει προ των ευθυνών τους όλους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο κ.Κικίλιας ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε ότι σκέφτηκε πολύ αν θα άξιζε τον κόπο να συνεχιστεί σε ανάλογους με χθες τόνους η αντιπαράθεση σε ό,τι έχει να κάνει με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη μετατροπή της πρότασης μομφής κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, σε συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Για πολλά χρόνια η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, είχαν ξεχάσει εμφυλιοπολεμικές διαθέσεις, πάθη, μίση και εκατέρωθεν κατηγορίες” είπε ο κ.Κικίλιας αναφερόμενος στο ρόλο που έπαιξε ως προς αυτό ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αναφέρθηκε δε στη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα το 2006 στο δήμο της Αθήνας.

“Πίστεψα ότι ενδεχομένως η είσοδος στο πολιτικό σκηνικό πιο νέων ανθρώπων, θα έφερνε άλλα ήθη και άλλη νοοτροπία. Τη δυνατότητα να μιλήσουμε με άλλο ύφος, να ξεχάσουμε τα κακώς κείμενα, αυτά που μας χωρίζουν και μας πληγώνουν. Να έχουμε μεν πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά να οδηγήσουμε τη χώρα, τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μεσαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα, σε μια άλλη εποχή” είπε και πρόσθεσε:

“Έκανα λάθος. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει σε μία εμφυλιοπολεμική ρητορική και η στάση του είναι μονίμως διχαστική. Δε μπορώ να πω το ίδιο για αρκετούς από τους συναδέλφους μου στο Κοινοβούλιο, για κάποιους Υπουργούς, για αρκετούς με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν και ήμασταν σε αντίπαλα στρατόπεδα”.

Ο κ.Κικιλιας εξέφρασε την άποψη ότι είναι άδικο ο κ.Τσίπρας “να έχει συμπαρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και κυβερνά τη χώρα, σε αυτό το ολισθηρό μονοπάτι”. Εκτίμησε δε ότι δεν ταυτίζονται όλοι οι βουλευτές του με το περιεχόμενο της ρητορικής αυτής, με αυτή την πολιτική συμπεριφορά.

“Ο κ. Τσίπρας επίλεξε να διχάσει τους Έλληνες και το έκανε στοχευμένα” τόνισε.

Σχολίασε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός “δυστυχώς κανιβαλίζει πολιτικά όχι την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά τους συντρόφους του και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους. Το γεγονός ότι έχει σύρει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ρητορική, τη συμπεριφορά και τον τρόπο του πολιτεύεσθαι του κ. Πολάκη, αποτελεί θλιβερή κοινοβουλευτική πρακτική και αδικεί πολλούς από τους συναδέλφους μου.”

Ο κ.Κικίλιας θυμήθηκε πως τις ημέρες μετά την επίθεση Πολάκη στο Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο ίδιος άκουσε στη Βουλή πολλούς από τους συναδέλφους της πλειοψηφίας, που πήραν το λόγο καυτηριάζοντας την πολιτική συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ΑΜΕΑ.

“Είναι προφανές ότι ο τρόπος που επίλεξε ο κ. Πολάκης να επιτεθεί σε έναν νέο άνθρωπο, σε έναν ήρωα της ζωής, ξεφεύγει από τα κόμματα. Δεν έχει να κάνει με τη στείρα πολιτική αντιπαράθεση. Προσβάλλει σε ανθρώπινο επίπεδο, προσβάλλει τον πολιτισμό μας και σίγουρα προσβάλλει τις ευαισθησίες που έχουν και πολλοί αριστεροί” σχολίασε.

“Πίστευα ότι μετά τις παροτρύνσεις των δικών σας βουλευτών, θα αναθεωρούσε ο κ. Πολάκης και θα ζητούσε συγγνώμη ή θα τον επανέφερε στην τάξη ο Πρωθυπουργός. Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά ο κ. Τσίπρας σάς έσυρε όλους στο επίπεδο, στη ρητορική και την πολιτεία του συγκεκριμένου Αναπληρωτή Υπουργού” πρόσθεσε.

Ο κ.Κικίλιας κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι έρχεται σε λίγες μέρες η ώρα των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και αργά ή γρήγορα των εθνικών εκλογών, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι “η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα δώσει απάντηση σε αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές. Και θα δώσει ώθηση στη νέα διακυβέρνηση και σε μια νέα εποχή, ώστε να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα και να εγγυηθεί μια καλύτερη ζωή οριζόντια για όλους τους πολίτες: δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Γιατί αυτό είναι το καθήκον και η υποχρέωση ενός Πρωθυπουργού. Να μην είναι ταξικός, να μη διαιρεί, αλλά να υπηρετεί τους πάντες.”

SHARE:

24Media Network