Παρασκευόπουλος: Ευπρόσδεκτη η πρόταση για 'βραχιολάκι' στον Σ. Ξηρό

συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή  με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις" στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής την Μεγ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015.
(EUROKINISSI'/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις" στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής την Μεγ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI'/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Θετικός ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος στην πρόταση των ΑΝΕΛ για ηλεκτρονική επιτήρηση του Σάββα Ξηρού. Δριμεία επίθεση από τον Βασίλη Κικίλια (Vid)

Θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στην πρόταση που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχετικά με την ηλεκτρονική επιτήρηση του έγκλειστου τρομοκράτη της 17Ν Σάββα Ξηρού.

Να σημειωθεί ότι οι ΑΝΕΛ διατύπωσαν και τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για την διάταξη που προβλέπει κατ’ οίκον έκτιση της ποινής του Ξηρού, όπως και όσων έχουν αναπηρία άνω του 80% και έχουν εκτίσει τουλάχιστον δέκα έτη φυλάκισης. Και όπως δήλωσε ο υπουργός είναι ευπρόσδεκτη η πρόταση για ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») αυτής της κατηγορίας έγκλειστων.

Ωστόσο, νωρίτερα είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από την πτέρυγα της ΝΔ η οποία δια του εισηγητή της Β. Κικίλια του είπε ότι: «Θα μείνετε στην ιστορία ως ο υπουργός καθ’ υπόδειξη των κουκουλοφόρων και των τρομοκρατών».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας τόνισε: "Πείτε μου με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού τι απαντάτε στην απεγνωσμένη έκκληση όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας που απαιτεί για την απελευθέρωση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από κουκουλοφόρους και αντιεξουσιαστές. Πείτε μου ευθέως αν είστε με τους κουκουλοφόρους ή τους πανεπιστημιακούς. Έκτος και αν μας πείτε ότι θα πρέπει να φέρετε νέα τροπολογία να εκτίσει την ποινή στο σπίτι του και ο Κουφοντίνας έτσι ώστε να αποχωρήσουν οι υποστηρικτές του από το Πανεπιστήμιο. 

Το νέο σας ατόπημα απέναντι στις εισαγγελικές αρχές αποδεικνύει ότι δεν σέβεστε το υπουργείο στο οποίο προΐσταστε . Αλλά δεν είναι δικό σας θέμα, είναι θέμα μιας κυβέρνησης που άγεται και φέρεται από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Λυπάμαι που το λέω, θα μείνετε όμως στην ιστορία ως ο υπουργός καθ΄υπόδειξιν των κουκουλοφόρων και των τρομοκρατών ", τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι «θα μείνω πιστός στους θεσμούς που υπηρετώ». Και αρνήθηκε για άλλη μια φορά ότι η επίμαχη διάταξη είναι «φωτογραφική» για τον Σ. Ξηρό. Μάλιστα, όπως είπε αφορά πάνω από δέκα έγκλειστους σε φυλακές της χώρας, ενώ και σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την κατ’ οίκον κράτηση των συγγενών κρατουμένων για θέματα τρομοκρατίας είπε ότι δεν είναι «φωτογραφική» και ότι το μόνο που κάνει είναι ότι εισάγει την δυνατότητα αυτή (της κατ’ οίκον κράτησης) στην κρίση των δικαστικών αρχών.

SHARE:

24Media Network