Κύκλωμα εκβιαστών: Ανακοίνωση “φωτιά” της Νέας Αριστεράς κατά Μενδώνη

Διαβάζεται σε 3'
Η Λίνα Μενδώνη
Η Λίνα Μενδώνη Aris Oikonomou/ SOOC

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα, με τη Νέα Αριστερά να εκδίδει αποκαλυπτική ανακοίνωση για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού που φέρονται να εμπλέκονται.

Με μια ανακοίνωση “φωτιά” για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρεται η Νέα Αριστερά στις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχαν υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του υπουργείου Πολιτισμού, με τους τελευταίους μάλιστα να είναι -μέχρι πρότινος- μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς αναφέρεται πως τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται ήταν στενοί συνεργάτες του Γιάννη Τσακοπιάκου και εμπλεκόμενοι στο μεγάλο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτσισμού.

Μάλιστα, αφήνονται αιχμές για την ανακοίνωση του υπουργείου, με τη Νέα Αριστερά να διερωτάται μήπως θα έπρεπε να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται μέσα από τις θέσεις τους σε επιτροπές οι σημερινοί κατηγορούμενοι.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

«Η εξάρθρωση της σπείρας εκβιαστών, αποτελούμενης από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και τρεις υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, όχι τόσο για την ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο για το μέγεθος της οργάνωσης, τις διακλαδώσεις της και τα εικαζόμενα προς το παρόν έσοδα των μελών του κυκλώματος.

Οι κατηγορούμενοι, είτε συνελήφθησαν είτε όχι, πέρασαν σε αργία και κινήθηκαν οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες τόσο στον Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού, που έβγαλε επ’ αυτού μια λακωνική ανακοίνωση.
Αντίστοιχα και το ΠΑΣΟΚ ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους για τα πρόσωπα που κατηγορούνται, δύο από τα οποία βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις στα όργανα του κόμματος (πρόκειται για δύο υπαλλήλους του ΥΠΠΟ, ένας εκ των οποίων ήταν μέχρι τώρα μέρος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ ο δεύτερος είχε τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτισμού).

Για όσους ωστόσο παρακολουθούν τα τεκταινόμενα των τελευταίων χρόνων στο Υπουργείο Πολιτισμού, τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην βδελυρή αυτή υπόθεση είναι αρκετά γνωστά. Συνδικαλιστές της παράταξης του ΠΑΣΟΚ σε πρωτοβάθμια σωματεία και στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, στενοί συνεργάτες του προέδρου της Γιάννη Τσακοπιάκου, διορισμένοι οι δύο εξ αυτών από την ίδια την υπουργό σε επιτροπές, η συμμετοχή στις οποίες θα μπορούσε να διευκολύνει την παράνομη δράση τους, εμπλεκόμενοι επίσης οι δύο στο μεγάλο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ, που αποκαλύφθηκε την περίοδο 2015-2019, και κατηγορούμενοι στην υπόθεση των πλαστών δανείων της οποίας η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Κόλακες και υποστηρικτές της υπουργού είτε μέσω της συνδικαλιστικής τους παράταξης, είτε μέσω της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ στο ΔΣ της οποίας κατείχαν και κατέχουν σημαντικές θέσεις, πρόθυμοι συκοφάντες και τροφοδότες των κυβερνητικών ΜMΕ με fake news εναντίον του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συλληφθείσα εκ των τριών έχει υπογράψει και την πραγματογνωμοσύνη για το κτίριο του ΣΕΑ, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης από το ΣΤΕ. Μέλη μιας παρέας που στηρίζει με αυταπάρνηση την κ. Μενδώνη κάθε φορά που θα το χρειαστεί.

Υπό το φως όλων των παραπάνω, η λακωνική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ είναι πολύ λίγη για να κρύψει τη θλίψη και το άγχος της υπουργού για την απώλεια τέτοιων φίλων και υποστηρικτών.

Μήπως όμως θα έπρεπε να προχωρήσει σε έλεγχο και όλων των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται μέσα από τις θέσεις τους σε επιτροπές οι σημερινοί κατηγορούμενοι;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα