Σε αναστολή οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Διαβάζεται σε 1'
Υπουργείο Πολιτισμού
Eurokinissi

Έχουν συλληφθεί 14 άτομα εκ των οποίων 9 δημόσιοι υπάλληλοι για την υπόθεση με τους εκβιασμούς καταστηματαρχών – Αναμέσά τους και υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται άμεσα οι υπάλληλοι, οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αθήνα, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα απεστάλη έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του υπουργείου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων – μέλη εγκληματικής οργάνωσης – που φέρονται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα, για παραβάσεις. Ο «τζίρος» τους ξεπερνάει, τις 700.000 ευρώ ανά έτος.

Σε αργία τέθηκαν και οι δημοτικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα