ΚΙΝ.ΑΛ για Διαμαντοπούλου: Ο Χρηστίδης χαιρετίζει, ο Λοβέρδος απορεί

ΚΙΝ.ΑΛ για Διαμαντοπούλου: Ο Χρηστίδης χαιρετίζει, ο Λοβέρδος απορεί
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου σε παρουσίαση βιβλίου Eurokinissi

Θετική εξέλιξη για την χώρα θεωρεί την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου το ΚΙΝ.ΑΛ. Προβληματισμούς φέρεται να εγείρει σε μία μερίδα του η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για τον ΟΟΣΑ την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Περίεργα …συναισθήματα φαίνεται να δημιουργεί στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Αν κρίνει κανείς τουλάχιστον από τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του.

Αν και το Κίνημα Αλλαγής αρχικά δεν επέλεξε να βγάλει κεντρική ανακοίνωση για το θέμα, ούτε υπήρξε ανακοίνωση ή δήλωση της προέδρου του κινήματος, η ανάρτηση στα social media ενός συγχαρητήριου μηνύματος από τον Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο τύπου του κόμματος ξεκαθάρισε το τοπίο.

Το ΚΙΝ.ΑΛ είναι θετικό απέναντι στην υποψηφιότητα της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, δίχως να θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα με την Άννα Διαμαντοπούλου. Ούτε όμως και με την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξει ένα στέλεχος από τον κεντρώο χώρο. Μάλιστα η ίδια η Άννα Διαμαντοπούλου φρόντισε να απαντήσει δημόσια στο tweet του Παύλου Χρηστίδη και μάλιστα με ιδιαίτερη οικεικότητα: «Ευχαριστώ Παύλο μου».

Το Κίνημα Αλλαγής λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Άννα Διαμαντοπούλου. Η επιλογή της από τον Πρωθυπουργό για την διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από άλλο πολιτικό χώρο για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα του δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό.».

Σημειώνει όμως πως «οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2013 και είναι ανεξάρτητη πολιτικά, ενώ ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017 (“Ώρα Αποφάσεων”). Όπως αποχώρησαν μέσα στα χρόνια της κρίσης και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, που αντικαταστάθηκαν από περισσότερα νέα, που δίνουν σήμερα τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα δηλαδή, με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό.»

Από την άλλη όμως προβληματίζει η ανάρτηση που έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας την απορία αν το ΚΙΝ.ΑΛ με κάποιο τρόπο …συγκυβερνά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί και το ύφος της ανακοίνωσης όπου ο πρωθυπουργός και η υποψήφια για τον ΟΟΣΑ αναφέρονται με το μικρό τους όνομα.

Οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν στην ανάρτηση είναι πολλές. Δεν φαίνονται όμως ότι εστιάζουν στην αποδοχή από την πλευρά της Άννας Διαμαντοπούλου της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περισσότερο δείχνουν να κινούνται στην κατεύθυνση του αν όντως η λογική των «ίσων αποστάσεων» που πρεσβεύει η Φώφη Γεννηματα, τελικά οδηγούν στελέχη του χώρου να προσεταιρίζονται την Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κρυφό ότι στο ΚΙΝ.ΑΛ έχουν εντοπίσει (και δημοσκοπικά) στο παρελθόν προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας να «καταλάβει» τον κεντρώο χώρο. Έχοντας προκρίνει ως απάντηση τον «διμέτωπο» αγώνα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα