ΚΙΝΑΛ κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για Συνταγματική Αναθεώρηση

Κίνημα Αλλαγής
Κίνημα Αλλαγής EUROKINISSI

"Τσίπρας και Μητσοτάκης οδηγούν σε θεσμικό αδιέξοδο" αναφέρουν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής άσκησε αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για τακτική "μικροκομματικών σκοπιμοτήτων" του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σχετικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος. "Το Σύνταγμα δεν είναι ο επικοινωνιακός φερετζές της αρένας λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ της δίψας για εξουσία του κ. Μητσοτάκη", υπογραμμίζεται σε άτυπη ενημέρωση από το Κίνημα Αλλαγής.

Επισημαίνεται ότι "ενώ πρόκειται για μια κορυφαία διαδικασία που προϋποθέτει και επιβάλλει συναίνεση, ήδη αυτή χρησιμοποιείται και από τους δύο, για ορατές μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ο ένας αφού καθυστέρησε με τα παιχνίδια του επί 2,5 χρόνια, χρησιμοποιεί το Σύνταγμα ως προεκλογικό εργαλείο, και ο άλλος παίρνει την σκυτάλη και το μετατρέπει σε μετεκλογικό εργαλείο".

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι "οι κ. κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης καλλιεργώντας την πόλωση και τον διχασμό, εντείνουν τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στη χώρα, τώρα οδηγούν και σε θεσμικό αδιέξοδο χρησιμοποιώντας την διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Το αποτέλεσμα; Η Αναθεώρηση θα πάει στις καλένδες και το δούλεμα καλά κρατεί..."

Το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνεται, έχει καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις του και θα συμμετέχει στην προβλεπόμενη από το ίδιο το Σύνταγμα διαδικασία, "γιατί οφείλει να προστατεύσει την σοβαρότητα των θεσμών".

Και τονίζεται: "Κανένας επικοινωνιακός χειρισμός δεν μπορεί να το κρύψει ότι η ελληνική κοινωνία, απαιτεί συγκεκριμένες πολιτικές διεξόδου από την κρίση. Και καμία συνταγματική πρόβλεψη από μόνη της δεν αρκεί και δεν μπορεί να προστατεύσει τον τόπο από την ανικανότητα της διακυβέρνησης Τσίπρα και τις φιλοδοξίες της δεξιάς παλινόρθωσης του κ. Μητσοτάκη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγματική Αναθεώρηση, Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network