ΚΙΝΑΛ: Με μεγάλη καθυστέρηση τα μέτρα – Δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης

ΚΙΝΑΛ: Με μεγάλη καθυστέρηση τα μέτρα – Δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης
Κίνημα Αλλαγής. Eurokinissi

Ανεπαρκή κρίνει τα μέτρα της κυβέρνησης το ΚΙΝΑΛ και την καλεί να υιοθετήσει τις προτάσεις του για άμεση ανακούφιση και στοχευμένη στήριξη των πλέον ευάλωτων πολιτών.

«Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και πάντως δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης», σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Τελικά, αποδεικνύεται ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια υπήρχαν και υπάρχουν, όπως υποστηρίζουμε εδώ και πολλές εβδομάδες παρά τις ειρωνείες κυβερνητικών στελεχών. Η υπεραπόδοση από τον ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία δημιούργησε χώρο για ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας» σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση «να υιοθετήσει -επιτέλους- τις προτάσεις μας για άμεση ανακούφιση και στοχευμένη στήριξη των πλέον ευάλωτων πολιτών με πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Κοινωνικό κράτος σημαίνει ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές πολιτικές στήριξης όσων έχουν πραγματική ανάγκη», ανέφερε ο κ. Μάντζος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα