ΚΙΝΑΛ: “Ο Μητσοτάκης στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα, ότι δεν θέλει συναίνεση”

ΚΙΝΑΛ: “Ο Μητσοτάκης στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα, ότι δεν θέλει συναίνεση”
Η προέδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Ερωτηματικά στο Κίνημα Αλλαγής γιατί ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, παρότι η Πρόεδρος του κόμματος, με μια σημαντική κίνηση, του τηλεφώνησε η ίδια, με δική της πρωτοβουλία. “Πώς θα συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο;” αναρωτιούνται τα ίδια στελέχη. Πλήρης αντίθεση με τις τροπολογίες Βρούτση

Ερωτηματικά, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια, επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, πρωτίστως γιατί απέρριψε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για το άσυλο, αλλά και για τις αντεργατικές -όπως ευθέως χαρακτηρίζει- τροπολογίες της τελευταίας στιγμής από τον Γιάννη Βρούτση.

“Ο Μητσοτάκης στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα, ότι δεν θέλει τη συναίνεση” τονίζουν κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στο Νews 24/7 -και αναρωτιούνται το “γιατί”. “Πώς θα συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο; Πώς θα προχωρήσουμε με συναινέσεις στη συνταγματική αναθεώρηση; Εμείς είμαστε έτοιμοι, αλλά ο πρωθυπουργός δείχνει ότι θέλει να πάει μόνος” αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ δεν αποκλείουν πλέον το Μέγαρο Μαξίμου να προγραμματίζει εκλογές σε κλίμα σύγκρουσης πάνω στη διετία, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, και το σχετικό δημοσίευμα των “Παιχνιδιών Εξουσίας” για “τακτική 2+4” εκ μέρους του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ειδικά για το θέμα του ασύλου, θεωρούν απολύτως “ανφέρ” τη στάση του πρωθυπουργού, πολύ περισσότερο, καθώς του τηλεφώνησε η ίδια η Φώφη Γεννηματά, με πρωτοβουλία της, προτείνοντας λύση που θα μπορούσε να ψηφιστεί με ευρύτερες πλειοψηφίες και αντ’ αυτού, όπως τονίζουν, το Μαξίμου προτίμησε να προχωρήσει διαθέτοντας τη στήριξη μόνο της ακροδεξιάς “Ελληνικής Λύσης” του Κυριάκου Βελόπουλου. Η αλήθεια είναι πως πλέον το κλίμα μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και κυβέρνησης, γίνεται όλο και περισσότερο ψυχρό, ενώ όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει προσεχώς και σε δεύτερο γύρο διεύρυνσης, από το χώρο της κεντροαριστεράς.

Η Χαριλάου Τρικούπη, τέλος, είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τις τροπολογίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η δήλωση του βουλευτή και υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Μουλκιώτη, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

Δύο δυσμενέστατες για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις με Τροπολογία της τελευταίας στιγμής έφερε η Κυβέρνηση, αναιρώντας τις διακηρύξεις της καλής νομοθέτησης.

Η τροπολογία:

1. Ευνοεί την αυθαιρεσία των εργολάβων και αυξάνει την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, ενώ καταργεί την αλληλέγγυα ευθύνη αναθέτοντα εργολάβου και υπεργολάβου για περιπτώσεις παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

2. Καταργεί την αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος προστασίας των εργαζομένων στις περιπτώσεις απόλυσης χωρίς βάσιμο λόγο που συνδέεται είτε με την ικανότητα και τη συμπεριφορά τους, είτε με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και απολύονται οποτεδήποτε.

Πρόκειται για δύο ρυθμίσεις που εξυπηρετούν μόνο τα κακώς εννοούμενα εργοδοτικά συμφέροντα και αφαιρούν σημαντικά δικαιώματα του εργαζομένου .

Ως φαίνεται μάλιστα αποτελούν τον προάγγελο και άλλων δυσμενών αλλαγών στα εργασιακά δικαιώματα και αποδεικνύουν το είδος και το περιεχόμενο των αλλαγών που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα