Πηγές ΚΙΝΑΛ για Παπαντωνίου: Δεν μπορεί να προσβάλλεται η δημοκρατική παράταξη για δύο τυχοδιώκτες και σαπρόφυτα

Πηγές ΚΙΝΑΛ για Παπαντωνίου: Δεν μπορεί να προσβάλλεται η δημοκρατική παράταξη για δύο τυχοδιώκτες και σαπρόφυτα
Ο Γιάννος Παπαντωνίου Eurokinissi

“Όλα στο φως” τονίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ξεκαθαρίζουν όμως ότι δε θα επιτρέψουν να γίνει η χώρα αρένα. Υπενθυμίζουν ότι από το 2007 ο Παπαντωνίου έμεινε εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ, ενώ ζητούν απαντήσεις για τις καταγγελίες Κοτζιά πως ο Καμμένος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατ. από το Σόρος.

Σαφείς αποστάσεις από τον Γιάννο Παπαντωνίου παίρνει το Κίνημα Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι δε θα επιτρέψει να γίνει εκμετάλλευση της υπόθεσης για πολιτικούς λόγους. 

“Θέλουμε να έχουμε διαφάνεια για τους πάντες και παντού χωρίς καμία εξαίρεση και όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της για όλους και για όλα. Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για διαφάνεια. Αλλά κάθε Έλληνας κατανοεί ότι η κυβερνητική επιλογή να γίνει η χώρα μία αρένα με γενικευμένη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων, είναι επικίνδυνη για τον τόπο και τη Δημοκρατία. Μπορεί να εξυπηρετεί το fake δικομματισμό”, ανέφεραν ειδικότερα πηγές του Κινήματος Αλλαγής. 

Ως προς το ερώτημα τι σημαίνει η φράση “δε θα γίνει η χώρα αρένα”, οι ίδιες πηγές εξηγούσαν: “Η δικαιοσύνη θα τα ερευνήσει όλα άλλωστε η έρευνα γίνεται με νόμο του ΠΑΣΟΚ για το μαύρο χρήμα, αλλά εάν χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς λόγους για να γίνει η χώρα αρένα, αυτό δε θα το επιτρέψουμε”.

Μάλιστα δεν έκρυβαν την ενόχληση τους για το γεγονός ότι καλείται το ΚΙΝΑΛ να απολογηθεί για το Γιάννο Παπαντωνίου. “Χιλιάδες άνθρωποι που πίστεψαν στη σοσιαλιστική παράταξη και στον Ανδρέα Παπανδρεου, πολύ σημαντικά στελέχη όπως ο Γεννηματάς, ο Πεπονής, ο Μόραλης, κατέθεσαν και την ψυχή τους για να αλλάξει οι τόπος και πέτυχαν πολλά. Δε μπορεί να προσβάλλεται η δημοκρατική παράταξη για ορισμένους τυχοδιώκτες και σαπρόφυτα”. 

Ταυτόχρονα όμως η Χαριλάου Τρικούπη, δε θέλει να αποκηρύξει τις κυβερνήσεις Σημίτη. “Επί κυβερνήσεως Σημίτη η χώρα ανέβηκε στάδιο και επίπεδο και είναι άδικο να κρίνεται για ένα δύο στελέχη που παραβίασαν τον όρκο τους” ανέφεραν πηγές του ΚΙΝΑΛ και στο ερώτημα εάν προτίθεται να μιλήσει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός επαναλάμβαναν: “Οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη πήγαν την Ελλάδα μπροστά και χαρακτηρίζονται από τη συλλογική δράση όχι από μεμονώμενες δράσεις”, προσθέτοντας “και κανείς δε θα μιλήσει εκ μερους τους”. 

Ως προς τις δηλώσεις Παπαθεοδώρου στη Βουλή, καθίσταται σαφές πως αποτελούν ουσιαστικά γραμμή του Κινήματος, καθώς οι ίδιες πράσινες πηγές υπενθύμιζαν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου πράγματι περισσότερα από10 χρόνια δεν ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και ότι το 2007 έμεινε εκτός ψηφοδελτίων με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. 

Ταυτόχρονα χαρακτήριζαν fake news δημοσίευμα της Αυγής που εμφάνιζε τη Φώφη Γεννηματά να μιλάει για “δόγμα Πολάκη”, διαψεύδοντας με οργή ότι έγινε ποτέ τέτοια δήλωση.

Όσον αφορά στη δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Σκάι πως: “Μετά από τα 2,4 εκ ευρώ του κ.Παπαντωνίου, θα παρέμβει ο Εισαγγελέας και για τα 50 εκ.ευρώ του Τζ.Σόρος που είπε ο κ.Καμμένος ότι πήρε η Κυβέρνηση; Θα διερευνηθεί και η υπόθεση των 24,5 δις ευρώ που χάθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες με τους χειρισμούς Τσίπρα-Καμμένου; Πόση διαφάνεια αντέχει η κυβέρνηση;” και το ερώτημα εάν αυτή η σύνδεση επίσημη θέση του Κινήματος οι ίδιες πηγές απαντούσαν πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Υπενθύμιζαν ότι πρώτη η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έθεσε ερωτήματα για τα μυστικά κονδύλια με ερώτηση που έκανε προς τον κ.Τσίπρα για τα μυστικά κονδύλια, βασισμένη σε διαρροές από το υπουργικό. “Δεν έχουμε πάρει μία βδομάδα μετά απάντηση. Είναι αυτονόητο ότι μετά τη χθεσινή συνέντευξη Κοτζιά όπου μιλάει για εκατομύρια που έπαιρναν υπουργοί και ο Τσίπρας δεν αντέδρασε, οφείλει να απαντήσει” έλεγαν. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα